DSOKI20191013303
Gazdaság

Több helyen újra polgármester-választást tartanak

Portfolio
Több településen is új polgármester-választást kell tartani szavazategyenlőség miatt.

Döröske

Szavazategyenlőség miatt időközi polgármester-választást kell kiírni a Vas megyei Döröske községben - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Stankovits György, a területi választási iroda vezetője.

Elmondása szerint az október 13-án megtartott voksolás alkalmával a jelenlegi faluvezető, Dománé Tóth Erika és kihívója, Horváthné Varga Marietta Margit - mindketten függetlenek - egyaránt 38 szavazatot kapott, ezért eredménytelen volt a választás, 120 napon belül meg kell ismételni.

Hozzáfűzte: az újabb voksolás időpontjáról a helyi választási bizottság dönt, a polgármester megválasztásáig a jelenlegi faluvezető irányítja az önkormányzat munkáját.

Gyulaj

Időközi polgármester-választást tartanak a Tolna megyei Gyulajon, ahol október 13-án szavazategyenlőség miatt nem sikerült polgármestert választani. Horváthné Tóth Valéria, a helyi választási iroda az MTI-nek elmondta: a helyi választási bizottságnál nem kezdeményeztek jogorvoslatot, így a választás eredménye jogerős.

A dombóvári járásban fekvő településen három független polgármesterjelölt indult a választáson, Selmeci László és Horváth Lajos egyaránt 188, Fogari Attila 10 szavazatot kapott, így a polgármester-választás eredménytelen lett. A falu 650 választásra jogosult lakója közül 389-en szavaztak, a négytagú képviselő-testület megválasztása eredményes volt.

Az időközi választást 120 napon belül kell megtartani, addig a korábbi faluvezető, Selmeci László ügyvivő polgármesterként dolgozik - mondta a hvi vezetője.

Patak

A polgármesterjelöltekekre leadott szavazategyenlőség miatt időközi választást írnak ki a Nógrád megyei Patakon, ennek időpontjáról később döntenek - tájékoztatta az MTI-t a drégelypalánki közös hivatal jegyzője csütörtökön. Polyákné Sipos Klára elmondta: a vasárnapi választást követően nem érkezett jogorvoslati kérelem.

Fekete Tibor (Fidesz-KDNP) és Viczián Tibor (független) egyaránt 199 szavazatot kapott. A jegyző közölte, 120 nap áll rendelkezésre, hogy a helyi választási bizottság döntsön az időközi polgármester-választás időpontjáról. Az új képviselő-testület megalakul, egyelőre az eddigi polgármesterrel - tette hozzá.

Patakon 2014-ben is Fekete Tibor és Viczián Tibor indult a polgármesteri tisztségért. A kormánypárti jelöltre akkor 298-an, a függetlenre 130-an szavaztak.

Bokor

Újra polgármestert választanak majd a Nógrád megyei Bokor községben, ahol a két jelölt ugyanannyi szavazatot kapott, ezért a vasárnapi választás eredménytelen lett.

A szavazás után nem óvott senki, a fellebbezési határidő szerdán lejárt, így a településen időközi polgármester-választást írnak ki - tájékoztatták az MTI-t a cserhátszentiváni közös önkormányzati hivatalban. Hegedűs Pálra és Ocskay Zoltánra (mindketten függetlenek) egyaránt 31-en szavaztak vasárnap.

Bokorban négy polgármesterjelölt indult, a harmadik és negyedik helyen végzett jelölt hat, illetve 3 voksot kapott.

Kisbucsa: jogorvoslat

A Zala megyei Kisbucsán szavazategyenlőség alakult ki a két polgármesterjelölt között, de egyelőre nem dönthetnek új szavazásról, mert az egyik érintett jogorvoslati kérelmet nyújtott be. Szita Gabriella, a Nagypálival közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI érdeklődésére csütörtökön elmondta: egy vitatott érvényességű szavazólap miatt fordult jogorvoslati kérelemmel a területi választási bizottsághoz az egyik jelölt. Amíg ebben nincs döntés vagy további fellebbezés, addig nem lehet kitűzni az időközi választás időpontját.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Kisbucsán a 385 választópolgár közül 283-an voksoltak vasárnap, az urnában egy érvénytelen szavazólapot találtak. A jelenlegi polgármesterre, a független Takács Ferencre, illetve szintén független kihívójára, Zabb Annamáriára 141-141 szavazatot adtak le.

Győr: újraszámlálás

Már zajlik a Győr 96 választókörzetében leadott szavazatok újraszámlálása - közölte az Index megkeresésére Glázer Tímea, a győri összellenzéki polgármesterjelölt, aki alig több mint 600 vokssal kapott ki vasárnap a szexbotrányba keveredett, a Fideszből azóta kilépő Borkai Zsolttól. Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke és a fideszes Borkai Zsolt szavazatai között 641 volt a szavazatkülönbség, a 44 947 szavazólapból az érvénytelenek száma pedig 1381 lett. 

(Címlapkép: MTI/Sóki Tamás)

Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Tesco