GettyImages-915743840
Gazdaság

Kamatot emelhet a brit jegybank

Portfolio
A brit jegybank a rendezett Brexithez kötné a kamatemelés lehetőségét - nyilatkozta Dave Ramsden, a Bank of England alelnöke a Bloombergnek. A szigorítást kilátásba helyező megjegyzés messze nem tükrözi a jegybanki kollégáinak többségi véleményét, de világ nagy jegybankjainak lazító politikájának fényében is szokatlan.

Még mindig lenne értelme egy lépcsőzetes kamatemelésnek, ha a britek rendezetten ki tudnak lépni az Európai Unióból, hangsúlyozta Dave Ramsden az angol jegybank alelnöke. A közgazdász megjegyzése a kollégáinak a hozzáállásához képest lényegesen szigorítóbb, hiszen ők rendszerint még a rendezett Brexit esetén is lazítást javasolnának.

A Bloombergnek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy egyfajta iránymutatást szeretnének adni, de nem határoznának meg egy pontos szigorítási menetrendet.

Az alelnök szavai annyiban tekinthetők logikusnak, hogy a hard Brexit erősen rontotta a brit gazdaság kilátásait, ami minden bizonnyal a múltbeli kamatpolitikára is hatással volt. A rendezett Brexit új növekedési pályát ígér, ugyanakkor az utóbbi időszakban a világgazdasági kilátások a Brexittől függetlenül sokat romlottak, amire a jegybankok lazább monetáris politikával reagáltak. Ennek tükrében viszont kétséges, hogy a Bank of England valóban a Fed és az EKB politikájával aszinkronban kívánna-e cselekedni.

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
cimlap_olaj0916_2