kosalajosmti
Gazdaság

Bővül a családtámogatási rendszer és újabb gazdaságvédelmi program jön

MTI
A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható az Országgyűlés őszi ülésszakában - jelentette ki a Fidesz alelnöke, egyben önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kósa Lajos közölte, hogy az őszi ülésszakban tovább bővítenék a családtámogatási rendszert, mert céljuk, hogy a magyar népesség növekedési pályára álljon. A csökkenés üteme már mérséklődött, de a Fidesz szeretné, ha a lakosságszám enyhén gyarapodna. Kósa Lajos azt mondta, hogy ez elérhető a családpolitikai eszközök bővítésével. A magyar családok jövőbeli kilátásait jelentősen javítják ezek az intézkedések, ezért jó néhány ilyen javaslatuk lesz - tette hozzá.

Közölte: másrészt azt látják, hogy az európai - főleg a német - gazdaság huzamosabb ideje kedvezőtlen, aggasztó adatokat mutat, ezért Magyarországnak újabb gazdaságvédelmi programot kell kidolgoznia és életbe léptetnie, hogy fenn tudja tartani a növekedés ütemét. Hozzáfűzte, hogy az ilyen programok eddig sikeresek voltak, hiszen a magyar gazdaság tudott bővülni, emelkedett a bérszínvonal és javult a foglalkoztatottság.

Kósa Lajos azt mondta, hogy az őszi ülésszakban ez lesz a két fő irány.

Ebben semmi meglepő nincs, mert eddig is ezt csináltuk, és mindig is erről beszéltünk a kampányban

- jegyezte meg.    

Orbán Viktor is beszélt erről néhány nappal korábban a HírTV-nek adott interjúja során. Az újabb gazdasági akcióterv lehetőségéről már nyáron beszélt, a családvédelmi akcióterv kibővítése azonban újdonság, de a vasárnapi választások eredményének ismeretében nem meglepő. Az általunk hétfőn megkérdezett piaci elemzők is az újabb gazdaságélénkítő lépések megtételét vetítették előre. Szerintük azonban nincs ok az aggodalomra, mert a költségvetésben rendelkezésre áll a mozgástér. Valószínűleg a kormány is azért ennyire magabiztos, főleg, hogy most már új családvédelmi intézkedésekről is szó lehet, mert az idei büdzsé nagyon stabil lábakon áll, ami megteremti az alapján a tervezettnél jobb jövő évi számoknak is. Úgy áll stabil lábakon a büdzsé, és nincs veszélyben (például az MNB néhány héttel ezelőtti várakozásai szerint sem) az idei évre kitűzött 1,8%-os hiánycél, hogy év közben kiadásnövelő intézkedésekről döntött. Érdemes azt is kiemelni, hogy 2019-ben a kormány 150 milliárd forintot tervezett be a Magyar Falu Programra, és most ennek a növelését helyezte kilátásba a kormányfő.

Címlapkép: MTI/Lehoczky Péter

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
cimlap_olaj0916_2