Előfizetői tartalom

Korábban elképzelhetetlen rekordokat állít fel a szélenergia

Miközben befejezéséhez közeledik a világ legnagyobb szélerőmű-farmjának építése brit vizeken, szintén az Egyesült Királyságban már javában zajlanak egy új, minden korábbinál hatalmasabb turbinapark fejlesztésének előkészületei, amely mellett a jelenlegi csúcstartó szinte eltörpül majd. Közben szeptember végén a brit szélenergia ára rekord mélységbe, a négy évvel ezelőttihez képest a harmadára zuhant a kormányzati aukción az egyre fejlettebb technológia és az egyre nagyobb turbinák, illetve szélerőmű-parkok következtében. Így a turbinák már támogatásmentesen is versenyképesek a fosszilis termeléssel, míg az új atomerőmű átvételi árának kevesebb mint feléért termelnek.

Energy Investment Forum 2019 Hasonló témákról is lesz szó a Portfolio következő energiaipari konferenciáján. INFÓJELENTKEZÉS Október első napjaiban az utolsó szélturbinát is telepítették a Hornsea One projekt keretein belül az Egyesült Királyság yorkshire-i partjaitól 120 kilométerre Észak-Keletre, így az erőműpark hónapokon belül, várhatóan 2020 elején már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái