Előfizetői tartalom

Vártnál gyorsabban nőtt a francia GDP

Portfolio
A francia GDP a harmadik negyedévben 0,3%-kal nőtt az előző negyedévhez képest előzetes adatok szerint, ami meghaladta a 0,2%-os elemzői konszenzus - írja az INSEE, a francia statisztikai hivatal. A várt feletti növekedést a dinamikus lakossági fogyasztás növekedése okozta. Az előző negyedéves növekedéshez képest viszont hasonlóan teljesített,hiszen akkor is 0,3%-os volt a bővülés. Az elmúlt egy évben a francia import a meglódult, viszont a külkereskedelem miatt 0,4 százalékponttal esett vissza a harmadik negyedéves GDP adat.

A francia bruttó hazai termelés 2019 harmadik negyedévében felülmúlta a várakozásokat, és 0,2% helyett 0,3%-kal nőtt az előző negyedévhez képest. Ez a növekedési ráta megegyezik az előző negyedéves növekedési rátával, ami az Európai Unió harmadik legnagyobb gazdaságától nem mondható egy erős bővülésnek. A francia import lényegesen megnőtt az előző negyedévhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés