FONTOS Izrael döntött: indul az ellencsapás, Irán szörnyű bosszúval fenyegetőzik
 
Előfizetői tartalom

Továbbra is stagnál az eurózóna növekedése és inflációja

Portfolio
A harmadik negyedévben az eurózóna tagállamainak GDP-je 0,2%-kal nőtt az előző negyedévhez képest, míg az uniós szintű növekedési ütem 0,3% volt - írja az Eurostat közleményében. Éves szinten a növekedés továbbra is az 1%-os sávban mozog, de minimálisan romlott az előző negyedéves adatokkal szemben. Az októberi inflációs adat pedig tovább csökkent 0,8%-ról 0,7%-ra.

Csütörtökön egyszerre jelent meg az Eurostat negyedéves GDP-statisztikája és a havi inflációs adatok. Az eurózóna gazdaságai az előző negyedévhez képest 0,2%-kal nőttek, míg az EU28 országai 0,3%-kal bővültek. Az eurózóna esetében a második negyedévhez képest ez az adat nem változott, viszont az Európai Unió gazdaságainak sikerült javítaniuk a második negyedéves adathoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés