shutterstock_1055995904
Gazdaság

Továbbra is stagnál az eurózóna növekedése és inflációja

Portfolio
A harmadik negyedévben az eurózóna tagállamainak GDP-je 0,2%-kal nőtt az előző negyedévhez képest, míg az uniós szintű növekedési ütem 0,3% volt - írja az Eurostat közleményében. Éves szinten a növekedés továbbra is az 1%-os sávban mozog, de minimálisan romlott az előző negyedéves adatokkal szemben. Az októberi inflációs adat pedig tovább csökkent 0,8%-ról 0,7%-ra.

Csütörtökön egyszerre jelent meg az Eurostat negyedéves GDP-statisztikája és a havi inflációs adatok. Az eurózóna gazdaságai az előző negyedévhez képest 0,2%-kal nőttek, míg az EU28 országai 0,3%-kal bővültek. Az eurózóna esetében a második negyedévhez képest ez az adat nem változott, viszont az Európai Unió gazdaságainak sikerült javítaniuk a második negyedéves adathoz képest.

Éves szinten az eurózóna gazdasága 1,1%-kal nőtt, ami az előző 1 év adatai közül a leggyengébb. Az EU-28-ak esetében ez az adat nem változott az előző negyedévhez képest, 1,4%-os növekedést mutat.

Egyidejűleg az Eurostat a havi inflációs jelentését is kiadta az eurózónával kapcsolatban, az év/év alapú inflációs mutató a szeptemberi 0,8%-ról októberben 0,7%-ra esett. Októberben az energiaárak fogták vissza legjobban az eurózóna inflációját, ebben a hónapban 3,2%-kal csökkentek. A szolgáltatások drágultak éves szinten a legnagyobb mértékben, októberben 1,6%-kal, míg az étel, alkohol és dohánytermékek árai hasonlóan 1,6%-kal növekedtek. A nem energiaszektorral kapcsolatos termékek árai októberben csupán +0,3%-kal változtak.

Az Európai Uniót továbbra is sújtja a lassú növekedés és az alacsony inflációs folyamatok, ami a globális konjunktúra lassulásával újult erővel érezteti hatását és tovább rontja az európai országok gazdasági kilátásait.

Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
kórház