Előfizetői tartalom

Közeleg a világ legnagyobb szabadkereskedelmi megállapodása

Portfolio
Akár már 2020-ban is aláírhatjuk az ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodást  - közölte Thaiföld, a ASEAN soros elnöke a 35. ASEAN csúcstalálkozón. Sokak remélték, hogy az egyezményt már a mostani találkozón alá fogják tudni írni, viszont Indiának fenntartásai voltak az egyezménnyel kapcsolatban, Kínának viszont egyre sürgetőbb lenne. A megállapodásban mind a 10 ASEAN ország részt venne, és ezen felül még 6 kereskedelmi partnerüket vonnák be: Kínát, Japánt, Dél-Koreát, Indiát, Ausztráliát és Új-Zélandot.

A dél-ázsiai országok készek arra, hogy aláírják a Regionális Átfogó Gazdasági Partnerségi (RCEP) szabadkereskedelmi megállapodást 2020 februárjában, ezzel létrehozva az egyik legnagyobb kereskedelmi koalícióját, ami a világ GDP-jének egyharmadát magába foglalná – állítja Thaiföld. Sokan reménykedtek abban, hogy a 16 ország szabadkereskedelmi megállapodását már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái