Előfizetői tartalom

A Fiat kivonulna Európából: hatalmas változás jöhet a miniautóknál

Portfolio
A Fiat Chrysler hatalmas lépésre szánhatja rá magát: kivonulhat az európai miniautó szegmensből. Az olasz-amerikai gyártó hiába piacvezető a szegmensben a Fiat Panda és az 500 népszerűségének köszönhetően, az egyre szigorodó károsanyag-kibocsátási előírásoknak történő megfelelés egyszerűen annyira megdobná a fejlesztési költségeket és a gyártást, hogy az már nem érné meg a vállalatnak.

Mike Manley, a Fiat Chrysler vezérigazgatója beszélt arról, hogy a jövőben szeretnék a vásárlóikat a miniautók irányából a B-kategória irányába terelni. Úgy fogalmazott, hogy már a nagyon közeli jövőben erre a magasabb volumenű és marzsú szegmensre kívánnak koncentrálni és elhagyhatják a miniautó szegmenst. Manley azt ugyan nem határozta meg, hogy erre mikor kerülhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés