Előfizetői tartalom

Módosítana a stabilitási törvényen a kormány – Búcsúzunk az adósságképlettől?

Portfolio
Eltörölné a kormány a gazdasági stabilitásról szóló törvényből a jelenlegi adósságképletet – többek között ez derül ki abból a salátatörvényből, melyet Varga Mihály nyújtott be még október végén. A javaslatot az mfor.hu szúrta ki, a változtatásokkal eltörölnék a jogi korlátokat a költségvetési hiány és az államadósság emelkedése elől.

A jelenlegi törvény szerint kétféle adósságmutatót határoz meg a kormány: a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő ESA95-mutató mellett létezik az EDP-szám, melyet a gazdasági stabilitásról szóló törvény alapján számítanak ki. A kettőm között a kormányzati szektorba való besorolás jelent különbséget, többek között ebből volt vitája Magyarországnak az Eximbank kapcsán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés