rekord árbevétel
Gazdaság

Milliárdokat kaszált Trump a kereskedelmi háborún

Portfolio
Új rekordot értek el az amerikai import vámbevételek: szeptemberben az Egyesült Államok 7 milliárd dollár bevételt realizált az importvámokon keresztül, ami a szeptemberben frissen bevezetett kínai vámoknak köszönhető - írja a Wall Street Journal. Ez az előző hónaphoz képest 9%-os vámbevétel-növekedést jelent.

A mostani rekord magas bevétel a kínai ruházati cikkekből, eszközökből, elektronikai termékekből és egyéb fogyasztói cikkekből származó vámoknak köszönhető. Közvetlen oka az importvámok szeptember eleji emelkedése: ekkor egyes termékekre 15%-os vámot vetett ki a Trump adminisztráció. Ezek az új vámok 111 milliárd dollár értékű kínai termékre vonatkoztak.

AZ ELŐZŐ ÉVHEZ KÉPEST SZEPTEMBERBEN 59%-KAL NŐTTEK A VÁMBEVÉTELEK.

A jelenlegi 7 milliárd dollár értékű vámbevételekből 5 milliárd tudható be a kínai importtermékeknek és 2 milliárd a világ többi országából érkező áruknak. Az utóbbi várhatóan tovább fog nőni októberben, hiszen a mostani szeptemberi adat még nem tartalmazza az Európai Unió 7,5 milliárd dollár értékű termékeire októberben kivetett vámokból származó bevételeket.

A kereskedelmi háború előtt már csökkenő tendenciát mutattak az amerikai vámbevételek, ez a tendencia mostanra élesen megfordult. Ráadásul a bevételek még tovább is nőhetnek, amennyiben Kínának és az Egyesült Államoknak nem sikerül megállapodnia december 15-ig, amikor is újabb vámok lépnek életbe várhatóan 112 milliárd dollár értékű kínai termékekre.

ÍGY AKÁR A JELENLEGI REKORD VÁMBEVÉTELUGRÁS MEG IS ISMÉTLŐDHET DECEMBER-JANUÁR TÁJÉKÁN.

Ezek a vámok ugyan bevételt jelentenek az állami költségvetés számára, viszont az amerikai vállalatok és fogyasztók számára jelentős teher. Sok cég kritizálja Trump vámjait, egyes üzleti szereplők pedig egyenesen adóként tekintenek rá, amit az amerikai munkáltatóknak és dolgozóknak kell megfizetni.

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
boris johnson
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
gázvezeték_getty