Előfizetői tartalom

Mégsem lesz válság? - Nagy a fordulat a pénzpiacokon

Portfolio
Fordulatot láthatunk a piac által kiemelten figyelt amerikai hozamgörbe alakulásában. A sokak által recessziós előrejelzőnek tartott negatív meredekségű hozamgörbe eltűnt, és az augusztusi mélypontja után a hosszú és a rövid távú állampapírhozamok különbsége újra pozitív tartományba ugrott. A 3 hónapos kincstárjegyek és a 10 éves államkötvények közötti különbség csütörtökön elérte 0,368 pontos értéket, miután a hosszú lejáratú államkötvények hozama emelkedni tudott. A piacok bizakodása a kereskedelmi háborúval kapcsolatos növekvő optimizmusra vezehető vissza, de javította a hangulatot a Fed három kamatvágása is, amely élénkítheti a gazdaságot.

Az amerikai tőzsdéken csütörtökön rég látott magasságokba ért el a 10 éves államkötvény hozama: napközben 1,97%-os hozamot ért el, ami a napi kereskedésben 14 bázispontos ugrást jelent. Ugyan ez a nap végére mérséklődött és végül 1,928%-os szinten zárt. 2016 óta ez volt a legnagyobb egynapos emelkedés a hosszú távú állampapírok hozamában. Ami inkább érdekesebb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái