GettyImages-1180770924
Gazdaság

Trump mégsem egyezett bele a vámcsökkentésekbe

Portfolio
Donald Trump azt nyilatkozta pénteken riporterek kérdésére, hogy ő nem egyezett bele a vámoktól való visszalépésbe, de megerősítette, hogy Kína valóban kifejezte az igényét erre nézve - jelentette a Reuters.

Mindez azután történt, hogy csütörtökön mind az amerikai, mind a kínai tárgyalófelek megerősítették, hogy megállapodtak abban: a vámok csökkentése része lesz a kereskedelmi megállapodás első fázisának. A kínaiak azt is jelezték a részletek ismertetése nélkül, hogy a két ország abban állapodott meg: amint megszületik a kereskedelmi megállapodás, annak első fázisában visszalépnek egymás termékeinek vámokkal sújtásától.

Miután ez csütörtökön kiderült, a hírügynökség arról is beszámolt: az amerikai adminisztrációban erős ellenkezés mutatkozik a terv ellen. A mai Trump-kijelentés utóbbit látszik alátámasztani, miszerint bár a kínaiak szeretnék a megállapodást, az amerikaiak egyelőre kivárnak és óvatosak.

Elképzelhető egyébként, hogy ez csak kommunikációs trükk, hogy kívülről úgy tűnjön: a kínaiak nagyon meg akartak állapodni és végül Trump hajlandó erre, ha majd a kínai elnök elrepül Trumphoz és nagy médiavisszhang mellett aláírják a megállapodást. Mindenesetre a mai újabb Trump-jelzésre megbillentek az amerikai részvényindexek és a dollár is erősödött, mert megint úgy tűnik, hogy messzebb van még a két nagyhatalom közötti megállapodás (első fázisa), mint azt a tegnapi biztató hírek alapján elsőre gondolni lehetett.

Címlapkép: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
zöld környezet levél