alexis bledel
Gazdaság

Komoly veszélybe kerülhetsz, ha ezekre a hírességekre rákeresel az interneten

Portfolio
Alexis Bledel színésznő nevére a legveszélyesebb rákeresni az interneten, hiszen egy csomó vírusos kamuweboldallal, veszélyes hirdetéssel találhatjuk magunkat szemben, ha így teszünk, de veszélyt jelthet Sophie Turner és Jackie Chan is. Közzétett a McAfee kiberbiztonsági vállalat egy listát, melyen az található, hogy mely hírességek neveire való keresés jár a legnagyobb biztonsági kockázattal.
A hybrid cloud megoldások kiberbiztonsági szempontból is szintlépést jelenthetnek a hagyományos IT-rendszerekhez képest - erről is szó lesz a Portfolio Consumption Based IT szemináriumán. Regisztráljon Ön is!

A McAfee évente keres rá arra Google-n keresztül, hogy melyik hírességekkel kapcsolatosan jön fel a legtöbb potenciálisan kártékony találat; nemcsak a névre keresnek rá, hanem olyan kifejezésekkel is kiegészítik a keresést, mint „torrent”, „streaming” vagy hogy „free mp3.” A kiadott találatokat az URL-ek és a weboldalak kockázatai alapján is rangsorolták, egy-egy weboldal -127 és +127 közti értékelést kapott, attól függően, hogy mennyire kockázatos.

A legnagyobb kockázatot Alexis Bledel nevére való „ráguglizás” hordozza magában: a Szívek szállodájának és A szolgálólány meséjének sztárjához számos, számítógépre kártékony tényező köthető.

alexis bledel shutter
Alexis Bledel. Fotó: Shutterstock

A lista második helyét James Corden, brit színész-komikus-műsorvezető foglalja el, a harmadik helyen pedig Sophie Turner, a Trónok harcának Sansa Starkja áll.

Sophie Turner. Fotó: Shutterstock
Sophie Turner. Fotó: Shutterstock

Veszélyes még rákeresni Anna Kendrick színész-énekesnőre, Lupita Nyong’o kenyai-mexikói színésznőre, Jimmy Fallon műsorvezető-komikusra, Jackie Chan hongkongi harcművész-színészre, Lil Wayne rapperre, Nicki Minaj trinidadi énekesnőre és Tessa Thompson színésznőre is.

jackie chan
Fotó: Emma McIntyre/BAFTA LA/Getty Images for BAFTA LA

A McAfee szakemberei végül azt javasolják, hogy ha információk után kutakodunk kedvenc celebeinkkel kapcsolatosan, célszerű azt inkább hivatalos weboldalakon, közleményeken keresztül tenni, az illegális streaming-szolgáltatásokat pedig célszerű teljesen elkerülni, hiszen ezek a weboldalak javarészt abból élnek meg, hogy maleware-rel rakják tele a látogatók gépeit. Léteznek már külön eszközök arra, hogy ellenőrizzék, megbízható-e a weboldal, amit meg akarunk látogatni.

Fotó: Emma McIntyre/Getty Images for Hulu

Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
kinagyar