Előfizetői tartalom

Tovább bünteti az EU Venezuelát

MTI
Az Európai Unió egy évvel meghosszabbította hétfőn a Venezuelával szembeni szankciókat. Az EU külügyi tanácsa szerint a dél-amerikai országot politikai, gazdasági, társadalmi és humanitárius válság jellemzi, amely aláássa a demokráciát, a jogállamiságot és az emberi jogok helyzetét. A 2017 őszén bevezetett büntetőintézkedések hatályát a döntés értelmeében 2020. november 14-ig szólóan hosszabbították meg.

A tájékoztatás szerint az intézkedések között szerepel a fegyverekre és a belső elnyomás céljára szolgáló felszerelésekre vonatkozó embargó, valamint utazási tilalom és vagyoni eszközök befagyasztása 25 olyan, jegyzékbe vett, hivatalos tisztséget betöltő emberrel szemben, akik felelősek Venezuelában az emberi jogok megsértéséért és a demokrácia és a jogállamiság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés