Gazdaság

Az új jogszabályok mellett a társadalmi elvárások jelentenek egyre nagyobb kihívást a cégeknek

Portfolio
26 milliárd forintos árbevételt ért el Magyarországon a KPMG 2018-ban: a tanácsadócég szolgáltatóközpontja kiemelten eredményes, 50 országból dolgoznak munkatársak a cég budapesti irodáiban – mondta el egy keddi sajtótájékoztatón Robert Stöllinger, a cég leköszönő vezérigazgatója, aki az elmúlt időszak egyik legfontosabb eredményének azt tartja, hogy a KPMG Magyarország részt vesz nemzetközi könnyvizsgálatokban is.

Stöllinger szerint a bankszektor globálisan átalakulásban van, a szabályozások változása miatt: a tanácsadók számára a változás kedvező. Kiemelte: a biztosítási szektorban új nemzetközi számviteli sztenderdeket vezetnek be, a magyar biztosítóknak ez jelentős kihívást, a tanácsadócégek számára pedig új területeket jelent.

Rózsai Rezső, a KPMG Magyarország új vezérigazgatója szerint a globális gazdaság változásának sebessége elképesztő: minden irányból nyomás nehezedik a gazdaság szereplőire. A szabályozások változása mellett folyamatosan átalakulnak a társadalmi elvárások is. Ezek a jogszabályi változásoknál sokkal gyorsabbak, intenzívebbek, és az árbevételre is egyre nagyobb hatásuk van, a társadalmi nyomásból előbb-utóbb jogszabályi változás is lesz. A vezérigazgató szerint olyan kihívásokkal szembesülnek a cégek, amik nincsenek és nem is lesznek a kontrolljuk alatt. Ilyen a klímaváltozás, a technológiai változás több aspektusa: ebben a környezetben kell egy univerzális tanácsadócégnek megtalálni a helyét.


A feladatunk, hogy a KPMG nemzetközi tapasztalatai alapján előre lássunk, és a nemzetközi trendeket a hazai gazdasági szereplőknek rendelkezésére bocsáthassuk

- tette hozzá Rózsai.

Beer Gábor, KPMG tanácsadási részlegének vezetője szerint a GDPR bebizonyította, hogy a cégek teljes működését át kell gondolni, a tanácsadók számára inkább az volt a kihívás, hogy a jogszabályi változásokat lefordítsák a vállalatok nyelvére. A szakember hozzátette: a hasonló hasonló kihívásokra a következő években is számítania kell a cégeknek, a következő várhatóan a blockchain-technológia integrálása lesz.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
migrációmenekültektörökország