trump1205
Gazdaság

Újabb fél évvel elhalaszthatja Magyarországot is fenyegető döntését Trump

Portfolio
Valószínűleg egyelőre nem vet ki vámot az európai autókra Donald Trump amerikai elnök, hanem újabb fél évvel elhalasztja a döntést – értesült a Politico. A döntés elvileg kedvező lenne Magyarország szempontjából is, viszont így jövő tavaszig maradna a bizonytalanság.

Elvileg a héten kell döntenie Trumpnak arról, kivet-e vámot az európai autókra, májusban fél évvel elhalasztotta a döntést. A Politico forrása szerint az elnök újabb hat hónappal elhalasztja majd a végleges döntést, a lap kérdésére a Fehér ház szóvivője nem kommentálta az értesülést.

A lépéssel egyrészt enyhülnének az azonnali kereskedelmi háborús fenyegetések, jelenleg ugyanis komolyak a félelmek azzal kapcsolatban, hogy Trump új frontot nyit Kína mellett. Persze a további halasztással az alap probléma valószínűleg nem oldódna meg, a következő hónapokban maradna a bizonytalanság.

Májusban Trump azt mondta, hogy a kereskedelmi minisztérium jelentése szerint az európai és amerikai autók nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, ezért felhatalmazta Robert Lightizer kereskedelmi képviselőt, hogy kezdjen tárgyalásokat, erre fél évet adott.

A Politico úgy tudja, hogy az amerikai fél nyitott lett volna egy kereskedelmi megállapodásra az EU-val, azonban Brüsszel elutasította, hogy annak a mezőgazdasági termékek is részei legyenek. Így pedig most valószínűbbnek tűnik az újabb halasztás.

Részben az európai autóipari vámok miatt kiemelt figyelem övezi Donald Trump ma esti beszédét, az elnök az Economic Club of New York rendezvényén beszél magyar idő szerint hat óra körül.

matolcsy191211
Frankfurti tőzsde
GettyImages-1186405330 ursula
tesla nemet berlin autogyar
greta191211
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
matolcsy191211