Előfizetői tartalom

Az autóipar menthetetlen: készüljünk fel, egy autógyár maradhat Magyarországon

Olyan forradalom zajlik a világban, amely totálisan átalakítja a járműgyártást a következő 20 évben. A digitalizáció, az elektromos-és önvezető járművek térnyerése, valamint a különböző járműmegosztó szolgáltatások előretörése az iparág konszolidációjához fog vezetni, amely során autógyártók tűnnek el örökre és fontos autóipari régiók veszítik el jelentőségüket – vetíti előre Kishonti László, az AImotive alapító-vezérigazgatója. Mindez hatalmas veszélyt jelent Magyarország számára, annál is inkább, mert Kishonti nem hisz abban, hogy meg tudjuk menteni majd az autóiparunkat. A vele készített beszélgetésünk során viszont elmondta, az oktatás kitörési pontot jelenthet számunkra, ez az a terület, amelyre hatalmas energiákat kell fordítanunk, ha labdába akarunk rúgni a következő évtizedekben.

Az autóiparban forradalom zajlik, amely konszolidációhoz fog vezetni Milyen járművekkel közlekednek az átlagemberek és a szupergazdagok 2040-ben? Az átlagemberek remélhetőleg tömegközlekedéssel, így kevesebb energiát használnánk fel útjaink során és kevésbé szennyeznénk a környezetünket. Ekkorra már a belvárosokban az új autók nagy része rendelkezni fog önvezető képességgel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés