Előfizetői tartalom

Matolcsy: meg kell reformálni az eurót

Portfolio
Szükséges előkészíteni az euró reformját és egy Maastricht 2.0 szerződést - írja Matolcsy György, az MNB elnöke a novekedes.hu-n megjelent cikkében. Szerinte az Unió vezetői már nem kényszerülnek válságkezelésre, így a következő krízis előtt itt az idő elvégezni az eurózóna működésének felülvizsgálatát. Matolcsy úgy értékelte az euró elmúlt 20 évét, hogy két eltérő évtizedet tudhat maga mögött: egy többnyire sikereset és egy inkább kudarcokkal telit.

Matolcsy azután, hogy a múlt héten megjelent cikkében az eurót egy hibának titulálta, újabb cikkben védte meg álláspontját a novekedes.hu-n. Szerinte a magyaroknak kötelező részt venni a közös gondolkodásban, hogy ha egyszer tagok leszünk az eurózónában. Kapcsolódó cikkünk 2019. 11. 03. Matolcsy: hiba volt az euró, kiút kell belőle Ugyan nem lehettünk ott Maastrichtban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés