piros keret a német iparon; porsche előállítás
Gazdaság

Nem következett be a legrosszabb: megúszta a recessziót Németország

Portfolio
Nem zsugorodott tovább a német gazdaság a harmadik negyedévben, így – egyelőre – nem került recesszióba az ország – derül ki a csütörtökön közölt előzetes adatokból.

A német statisztikai hivatal beszámolója szerint a második negyedéves 0,2 százalékos zsugorodás után a harmadik negyedévben minimális, 0,1 százalékos növekedést tudott felmutatni a német gazdaság. A második negyedes adatot most módosították minimálisan lefelé a korábbi mínusz 0,1 százalékról. Az előzetes várakozások hasonlóak voltak, az volt a kérdés, hogy sikerül-e elkerülni a technikai recessziót, vagyis azt, hogy egymást követő két negyedévben visszaessen a termelés. Úgy tűnik, hogy ezt egyelőre megúszta Németország.

A tavalyi harmadik negyedévhez képest 0,5 százalékos volt a növekedés munkanaphatással és szezonálisan kiigazítva, a második negyedévben ez 0,4 százalékos bővülést mutatott.

A német statisztikai hivatal beszámolója szerint elsősorban a fogyasztás járult hozzá a növekedéshez a harmadik negyedévben. A második negyedévhez képest a háztartások fogyasztása növekedett, ahogy a közösségi fogyasztás is bővült.

A német gazdaság növekedése a magyar gazdaság szempontjából is fontos, így számunkra jó hír, hogy a legnagyobb európai gazdasáűg elkerülte a technikai recessziót. hamarosan az is kiderül, hogy ennek milyen hatása volt a magyar növekedésre, a KSH kilenc órakor közli a harmadik negyedéves előzetes számokat. 

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
szélenergia