piros keret a német iparon; porsche előállítás
Gazdaság

Nem következett be a legrosszabb: megúszta a recessziót Németország

Portfolio
Nem zsugorodott tovább a német gazdaság a harmadik negyedévben, így – egyelőre – nem került recesszióba az ország – derül ki a csütörtökön közölt előzetes adatokból.

A német statisztikai hivatal beszámolója szerint a második negyedéves 0,2 százalékos zsugorodás után a harmadik negyedévben minimális, 0,1 százalékos növekedést tudott felmutatni a német gazdaság. A második negyedes adatot most módosították minimálisan lefelé a korábbi mínusz 0,1 százalékról. Az előzetes várakozások hasonlóak voltak, az volt a kérdés, hogy sikerül-e elkerülni a technikai recessziót, vagyis azt, hogy egymást követő két negyedévben visszaessen a termelés. Úgy tűnik, hogy ezt egyelőre megúszta Németország.

A tavalyi harmadik negyedévhez képest 0,5 százalékos volt a növekedés munkanaphatással és szezonálisan kiigazítva, a második negyedévben ez 0,4 százalékos bővülést mutatott.

A német statisztikai hivatal beszámolója szerint elsősorban a fogyasztás járult hozzá a növekedéshez a harmadik negyedévben. A második negyedévhez képest a háztartások fogyasztása növekedett, ahogy a közösségi fogyasztás is bővült.

A német gazdaság növekedése a magyar gazdaság szempontjából is fontos, így számunkra jó hír, hogy a legnagyobb európai gazdasáűg elkerülte a technikai recessziót. hamarosan az is kiderül, hogy ennek milyen hatása volt a magyar növekedésre, a KSH kilenc órakor közli a harmadik negyedéves előzetes számokat. 

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
koronavirus2