Előfizetői tartalom

Teljes létszámstop a közszférában – Mire készül a kormány?

Portfolio
Egy nem nyilvános kormányhatározat november 6-i dátummal a teljes közszférában, azaz a minisztériumoktól és az állami cégektől kezdve a rendőrségen keresztül egészen az egészségügyig létszámstopot rendelt el - írja a 24.hu a birtokába került kormányhatározat alapján. Az érdekképviseletek sem tudtak a készülő tervről és az akut közszféra létszámhiány miatt mindez az ellátási problémákat akár fokozhatja is a tavaszi hónapokig. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón cáfolta, hogy az egészségügyben is érvényes lenne a létszámstop, ami egyébként is csak kb. 2 hétig lesz érvényben.

A 24.hu birtokába került 4116-os számú kormányhatározat visszavonásig tételesen megtiltja a minisztériumoknál, a kormányzati főhivataloknál, a központi hivataloknál, a fővárosi és megyei kormányhivataloknál, a kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó egyéb szerveknél új kormányzati/hivatásos/katonai szolgálati, hon- és rendvédelmi, valamint közalkalmazotti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái