Elárulták az autókereskedők, hány hétüléses járművet adhatnak el a nagycsaládosoknak
Gazdaság

Autóvásárlási ingyenmilliók: Varga Mihály elárulta, milyen márkákért indult roham

Portfolio
Már közel 3000 család élt a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményével, vagyis ennyi hétüléses autóra kötöttek már szerződést  állami támogatással - derül ki Varga Mihály pénzügyminiszter mai Facebook posztjából.

Minden ötödik nagycsaládosautó-szerződést Daciára kötötték, az Opel és a Ford típusai is népszerűek, 12%-os a részesedésük a 2891 darabból.  Két hónappal ezelőtt Varga 700 megkötött szerződésről számolt be, látszik tehát, hogy az első roham után kitart a kereslet. 

Varga a posztjában kiemeli, hogy nem a luxusautók iránt növekedett meg a kereslet, ezt a szeptemberi és a ma megjelent számok is igazolják. A klasszikus prémium márkák részesedése 1% körüli, vagyis kizárva ugyan nincsenek a vagyonosak a támogatásból, de közülük viszonylag kevesen veszik igénybe. A márkák megoszlása alapján arra lehet következtetni, hogy a támogatás jelentős része inkább a jobban rászorulók, illetve középosztálybeliek felé vándorolhat. (Természetesen a középkategóriásnak számító márkáknak is vannak kifejezetten drága hétüléses autóik, de ilyen részletes adatok nincsenek a megoszlásról.)

Korábbi vizsgálódásaink során azt állapítottuk meg, hogy a támogatási feltételeknek megfelelő autók közül a legalacsonyabb belépő ára a Dacia Lodgynak van, ezt követte a KIA Carens (ebből továbbra is viszonylag keveset adnak el a programban), majd az Opel Combo, a Fiat Doblo és a Citroen két gyártmánya következett. A szintén népszerű Fordnak és Skodának viszont már vannak középkategóriás árú modelljeik is, ezeket már valószínűleg nem a szegény nagycsaládosok vették igénybe.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
migrációmenekültektörökország