Budapest ingatlanpiac lakások madártávlat
Gazdaság

A magyarok tényleg elégedetlenek és csak panaszkodni tudnak? Itt vannak a friss számok!

Portfolio
Csak négy országban kevésbé elégedetlenek az emberek az életükkel, mint Magyarországon – derül ki az Eurostat felméréséből. A pénzügyi helyzettel talán kicsit elégedettebbek a magyarok, azon a téren hatan vannak mögöttünk, de a személyes kapcsolataink állapotával sem vagyunk nagyon megelégedve.

Öt év után mérte fel ismét az Eurostat, mennyire elégedettek az európai emberek az életükkel, a kutatásban egytől tízig terjedő skálán kellett három területet értékelni az uniós állampolgároknak:

  • Mennyire elégedettek a saját életükkel összességében?
  • Mennyire elégedettek a pénzügyi helyzetükkel?
  • Mennyire elégedettek a személyes kapcsolataikkal?

Mindhárom kérdésnél a nullás jelentette az elégedetlenséget, a 10-es pedig a legmagasabb elégedettségi fokot. Az EU egészében mindhárom mutatóban javulást mért az Eurostat, összességében a 2013-as 7 után 7,3 pontra értékelték az életüket az emberek, vagyis az európaiak inkább elégedettek az életükkel, mint nem. A pénzügyi helyzetükre 6,5-ös „osztályzatot” adtak az európai emberek, 2013-ban még csak 6-osra értékelték ezt. A személyes kapcsolatokban minimális javulást mért a statisztikai hivatal, 7,9-re értékelik most ezt a faktort az európaiak.

eurostat191115egy

Jó hír, hogy az EU-ban már egyetlen tagállamban sincs 5 alatt az átfogó elégedettségi mutató, jelenleg Bulgáriában a legalacsonyabb, 5,4. Öt évvel ezelőtt szintén a bolgárok álltak a sor végén 4,8-as értékkel.

Számunkra rossz hír, hogy a magyaroknál csak a görögök, a litvánok, a horvátok és a már említett bolgárok kevésbé elégedettek az életükkel. Magyarországon a 2013-as 6,1 után 6,5-re értékelték az elégedettséget a megkérdezett állampolgárok, vagyis az elmúlt öt évben elégedettebbek lettünk az életünkkel.

eurostat191115kettő

A pénzügyi helyzetükkel kevésbé elégedettek a magyarok a felmérés szerint, átlagosan 5,5-re értékelték ezt az Eurostat kérdésére. Az egyébként szinte minden tagállamban elmondható, hogy a pénzügyi helyzetükkel elégedetlenebbek az emberek. Ebben a sorban a már említett görög-litván-horvát-bolgár négyesen kívül a portugálok és a lettek is mögöttünk végeztek. A leginkább a skandináv országok lakói, sorrendben a dánok, a finnek és a svédek vannak megelégedve a pénzügyi helyzetükkel.

eurostat191115három

A három vizsgált mutató közül a magyarok a személyes kapcsolataikkal vannak leginkább megelégedve, ezt 7,6-re értékelték, ami megegyezik az öt évvel ezelőttivel. Ezen a téren is négyen vannak mögöttünk, a románok, a horvátok, a görögök és a bolgárok értékelték ennél alacsonyabbra a személyes kapcsolataikat. A legjobban Máltán, Ausztriában és Szlovéniában vannak megelégedve az életüknek ezzel a részével, ami magyar szempontból azért érdekes, mert a dobogón két szomszédos ország is van.

eurostat191115négy

Címlapkép: Shutterstock

FrankfurtiTőzsde
végítéletórája
fertozes
paks
terézváros
ursula
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
fertozes