Előfizetői tartalom

Mutatjuk Kína 10 leggazdagabb emberét

Portfolio
A Forbes 2019-ben is összeszedte a kínai üzletemberek listáját, ami a 10 leggazdagabb kínait mutatja be. A listán szerepel e-kereskedelemmel foglalkozó cég vezetője, közösségi médiát üzemeltető üzletember, de az egészségügyi, az ingatlanpiaci és a mezőgazdasági szektor is reprezentálva van. Az egyedüli nő, aki már tavaly is felkerült a listára Yang Huiyan, aki 5-ként végzett a listán.

1. Jack Ma: 38,2 milliárd dollár Az Alibaba csoport alapítója, angoltanárként kezdte karrierjét, majd sok befuccsolt vállalkozása után az e-kereskedelemmel foglalkozó cége futott be. 2019 szeptemberében Ma lemondott a cég vezetéséről. Az Alibaba 2014-ben a New York-i tőzsde legnagyobb részvénykibocsátásával 25 milliárd dollárt szedett össze. 2. Ma Hueateng: 36 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés