Gazdaság

Találkozott Trump és Powell

Portfolio
Találkozott ma az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump a Federal Reserve elnökével, Jerome Powell-lel. A tárgyaláson Steven Mnuchin pénzügyminiszter is részt vett – számol be a CNBC.

A tárgyaláson elsősorban a gazdaság teljesítményéről, a foglalkoztatottságról, kereskedelemről és az inflációról volt szó, a beszélgetés a monetáris politikával kapcsolatos korábbi nézeteltérések ellenére „jó hangulatú és barátságos volt” Trump szerint, aki szokás szerint a Twitteren tett bejelentést.

Bár egyelőre nem tudni, hogy Trump elnöknek sikerült-e a beszélgetés során nyomást gyakorolni Powellre a további kamatvágások támogatásának érdekében, korábban a jegybankelnök azt nyilatkozta, hogy jó eséllyel a továbbiakban tartani fogják a jelenlegi kamatszinten, ha csak a gazdasági kilátások nem romlanak tovább.

Trump viszont korábban hevesen kritizálta Powellt és a Fed döntéshozóit, amiért nem vágták még agresszívabban a kamatokat. Az elnök szerint ez versenyhátrányba hozta az Egyesült Államokat Kínával szemben.

Egyébként nem szokatlan dolog, hogy a jegybankelnök találkozik az elnökkel, az viszont igen, hogy ennyire aktívan kritizálja egy elnök az ország papíron független jegybankjának döntéshozóit.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
migrációmenekültektörökország