Előfizetői tartalom

Az USA és Kína akár karácsonyig megállapodhat

Portfolio
Az USA-Kína közötti kereskedelmi háború első megállapodását akár karácsonyig aláírhatják - mondta John Studzinski, a Pimco alelnöke és vezérigazgatója a CNBC-nek. Az utóbbi időben csökkent a gyors megállapodással kapcsolatos optimizmus, mert úgy tűnt, hogy a két fél nagyon eltérően gondolkodik a tárgyalásokról. A kínaiak vámcsökkentésben bíznak, viszont Trump ezeket a reményeket hamar megcáfolta.

Az amerikai kínai kereskedelmi háború egyre jobban elhúzódik. Az elmúlt hónapokban újra reménykedhetett a piac, hogy a két gazdaság hatalom végre megállapodhat, viszont ez a kezdeti optimizmus hamar szerte foszlott. Az elsődleges megállapodás már nem biztos, hogy tartalmazza a vámcsökkentéseket. Kapcsolódó cikkünk 2019. 11. 06. Enyhülés jöhet a kereskedelmi háborúban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés