trump kim
Gazdaság

Észak-Korea: csak azért ne tárgyaljunk, hogy Trump felvághasson vele

Portfolio
Többé nem vagyunk érdekeltek olyan találkozókban, amik nem adnak nekünk semmit - mondta Kim Kye Gwan volt észak-koreai külügyminiszter-helyettes a KCNA észak-koreai hírügynökségnek. Kim szerint hiába tweetel sokat Donald Trump amerikai elnök, a három találkozó ellenére nem történt lényegi javulás a két ország kapcsolatában. Ez már a második megjegyzés észak-koreai hivatalnokoktól a héten, ami a két ország közötti meddő tárgyalásokat bírálja.

Kim Kye Gwan arról beszélt kedden, hogy az amerikai elnöknek nem kellene az észak-koreai denuklearizációról álmodnia, amíg az Egyesült Államok nem hagyja abba az Észak-Korea-ellenes politikáját. Phenjan nem hajlandó a tárgyaló asztal mellé ülni a trükkös amerikaikkal.

Észak-Korea megfelelő kompenzációt várna el azokért az eredményekért cserébe, amiről az amerikai elnök rengeteget beszélt az elmúlt években.

A volt külügyminiszter helyettes, aki a tárgyalásokat vezette hozzátette, hogy csak akkor lesz lehetőség egyeztetni a denuklearizációról, ha az amerikai-észak-koreai bizalomépítés előrébb való lesz, és az Egyesült Államok minden egyéb biztonsági fenyegetést megszüntet.

A tárgyalások az utóbbi időben nem mutattak előrelépést, főleg azok után, hogy februárban a vietnámi Kim-Trump csúcstalálkozó elmaradt.

Trump ezzel szemben nemrég Twitter bejegyzésében sürgette Kim Dzsongunt, hogy állapodjon meg. Az elnök bejelentése pár órával az után érkezett, hogy az Egyesült Államok bejelentette a dél-koreai hadi gyakorlat finanszírozásának megszüntetését.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
migrációmenekültektörökország