Előfizetői tartalom

Behúzza a féket Magyarország – Itt vannak a javaslatok, hogy elkerüljük a legrosszabbat!

Portfolio
Az idei 4,8 százalékos növekedésről a következő két évben érezhetően lassul a magyar gazdaság – derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) csütörtökön megjelent friss előrejelzéséből. A közgazdászok javaslatokat is megfogalmaztak, melyek megvalósításával javítani lehetne a hosszútávú növekedési képességünket.

Idén megvalósulhat a kormány friss prognózisa, 4,8 százalékkal bővülhet a gazdaság, majd ez az ütem 2020-ban 3,3 százalékra, 2021-ben pedig 3,1 százalékra lassulhat. Ez a lassulás elsősorban a beruházásoknak köszönhető, az idei 16 százalékos növekedésről 4 százalékra fékez majd ez. Az OECD szerint a költségvetés hiánya az idei 1,8 százalékról jövőre a GDP 1,7...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés