Előfizetői tartalom

Kína is megszólalt a kereskedelmi háború éleződése után

MTI
Peking továbbra is részmegállapodásra törekszik az Egyesült Államokkal a kereskedelmi konfliktus megoldásának érdekében - jelentette ki Kao Feng, a kínai kereskedelmi minisztérium szóvivője csütörtökön Pekingben. Kína hajlandó az Egyesült Államokkal közösen dolgozni azért, hogy egymás legfőbb aggodalmait orvosolva sikerüljön megkötni az immár 16 hónapja húzódó kereskedelmi háború megoldását célzó megállapodás első elemét - mondta el a szóvivő, hangsúlyozva: ez mind Kína és az Egyesült Államok, mind az egész világ érdekeit szolgálná.

A kínai kereskedelmi minisztérium egy nappal azt követően közölte állásfoglalását, hogy a Reuters brit hírügynökség a Fehér Házhoz közel álló forrásokra hivatkozva nyilvánosságra hozta, hogy a részmegállapodás aláírása a jövő évre csúszhat át, mivel Peking a kínai árukat sújtó amerikai pótvámok nagy mértékű visszavonását várja, Washington pedig szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés