D_SOS20191107004
Gazdaság

Közel a recesszió Európában, új akciótervet hirdet a magyar kormány!

Portfolio
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy új gazdaságvédelmi akciótervet hirdetnek, mert az európai gazdaság lassul, több ország közel van a recesszióhoz.

GDP-növekedés

A kormány értékelte az ország gazdasági helyzetét, és az látszik, hogy idén Európa egyik legnagyobb növekedést produkálhatjuk, hanem a legnagyobbat, a GDP-bővülés közel lesz az 5%-hoz, de kicsivel ez alatt várható - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a 148. Kormányinfón. De nem vagyunk függetlenek az EU más gazdaságainak teljesítményétől, a külkereskedelmünk majdnem 80%-a az EU-val áll fent, így a nyugat-európai negatív folyamatok hatással lesznek ránk is, a cél azonban az, hogy ez a hatás visszafogott legyen.

A hatások csökkentésére egy második gazdaságvédelmi akciótervet fogadunk el a jövő év elején - jelentette be Gulyás. Ez azért fontos, hogy Magyarországot megóvjuk attól a recessziós, illetve recesszióhoz közeli helyzettől, amiben nyugat-európai gazdaságok vannak - mondta Gulyás, utalva Németország helyzetére, amely a legnagyobb külkereskedelmi partnerünk.

A gazdaságvédelmi akcióterv lényege az lesz, hogy a lehető legcsekélyebb mértékben legyen hatással a magyar gazdaságra a német stagnálás - válaszolta egy kérdésre.

Dugódíj

A kormány nem támogatja a dugódíj bevezetését Budapesten - erősítette meg a kormány álláspontját Gulyás Gergely. A dugódíj bevezetése előkészítetlen és aggodalomra ad okot - tette hozzá.

Gulyás arra reagált, hogy Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes azt mondta, öt éven belül korlátozzák Budapesten az autósok behajtását a belvárosba és a dízelautók használatát.

Gulyás azt mondta, hogy a dugódíjról a Fővárosi Közgyűlés hozhat döntést saját hatáskörében, ha ez megtörténik, azzal szemben nincs apelláta.

Néppárt

Van egy új elnöke a Néppártnak, aki tegnap mondott egy beszédet, és nem volt benne olyan, amit a Fidesz ne osztana, a határkerítések kérdésén kívül - mondta Gulyás Tusk beszédével kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva. 

Donald Tusk volt lengyel miniszterelnököt, az Európai Tanács leköszönő elnökét választotta meg elnökének az Európai Néppárt szerda esti tisztújító kongresszusán. "Az olyan értékeket, mint a polgári szabadságjogok, a jogállamiság és a tisztességes nyilvános viselkedés, nem fogjuk feláldozni a biztonság és a rend oltárán, mert erre nincs szükség" - hangoztatta Tusk. Figyelmeztetett: azok, akik ezt nem tudják elfogadni, "de facto ki lesznek zárva a pártcsaládból".

Gulyás jelezte, hogy ha a Néppárt konzervatív, keresztény értékrendet képvisel továbbra is, amelytől most távolodni látszik, akkor a Fidesz maradna a pártban, ellenkező esetben nem.

Gulyás Gergely reagált Vlagyimir Putyin tegnapi szavaira is:

(Címlapkép: MTI/Soós Lajos)

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
migrációmenekültektörökország