D_SOS20191107003
Gazdaság

Reagált a kormány arra, hogy Putyin szerint kelet-európai országok lépnének ki az EU-ból

Portfolio
Gulyás Gergely a Kormányinfón reagált Vlagyimir Putyin orosz elnök szavaira, aki el tudja képzelni, hogy Nagy-Britanniához hasonlósan egyes kelet-európai országok kilépjenek az EU-ból.

Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnapi beszédében nem zárta ki, hogy egyes kelet-európai országoknak néhány év múlva eszébe jut majd az Európai Unióból való kilépés. Putyin szerint az unión belül ellentéteket szült "az adók elosztása", mert azok jelentős része "azok nadrágjának tartására ment, akik még nem érték el a gazdasági fejlettség egy bizonyos szintjét, és ez eurómilliárdok tucatjaiban mérhető".

Valamikor 2028 határán Kelet-Európa egyes országai a gazdasági fejlődés olyan szintjére jutnak majd el, amikor már nem kapnak szubvenciókat és különféle támogatásokat az európai büdzséből, hanem fizetniük kell majd, mint Nagy-Britanniának. És nem vagyok benne biztos, hogy nem jut majd eszükbe ugyanaz, mint magának Nagy-Britanniának - fogalmazott Putyin.

Erre kérdeztek rá csütörtökön újságírók Gulyás Gergelytől, a Miniszterelnökséget vezető miniszternél. Gulyás azt mondta, hogy más országok célkitűzéseit nem ismeri a magyar kormány, azonban Magyarország tagja az Európai Uniónak, "mindig is helyesnek tartottuk a rendszerváltás azon célkitűzését", hogy Magyarország csatlakozzon az EU-hoz.

(Címlapkép: MTI/Soós Lajos)

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
migrációmenekültektörökország