Előfizetői tartalom

Rossz hír az autósoknak, kéthavi csúcsra szökött az olajár

Portfolio
Két napja még az olajárak esésének örülhettek az autósok, ma azonban már az üzemanyag drágulását előrevetítő folyamatok bontakoznak ki a piacon. A Brent jegyzési ára 64 dollárig ugrott fel, vagyis 2,5%-ot emelkedett. Az ok: a Reuters egy forrása szerint az OPEC és a vele kooperáló államok az olajkitermelés visszafogására vonatkozó megállapodásukat 2020 közepéig meghosszabbítják.

A kínálatszűkítő döntést a december 5-i ülésén Bécsben hozhatja meg az olajkartell. Oroszország szinte biztosan támogatni fogja a lépést, hiszen Vlagyimir Putyin elnök tegnap úgy nyilatkozott, hogy "közös cél" az olajpiac egyensúlyát fenntartani, és kijelentette, hogy folytatja az együttműködést a globális kínálatcsökkentés érdekében. Az olajárak emelkedéséhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés