Előfizetői tartalom

Powell: a Fed nem akar digitális valutát

Portfolio
Az amerikai jegybanknak jelenleg nincsenek tervei arra nézve, hogy egy új digitális valutát indítson, mert nehézkesnek látja a bevezetését Amerikában - írta Jerome Powell, a Fed elnöke az amerikai kongresszusnak írt levelében. Ugyan közelről figyelik a digitális jegybankpénz körüli híreket, de jelenleg nem foglalkoznak saját digitális valuta kialakításán.

Powell úgy indokolta ezt, hogy néhány ország számára, akiknek előnyös lehet ilyen digitális valutát létrehozni, nem ugyanolyan adottságokkal rendelkeznek, mint az Egyesült Államok. Ez nagy részben annak köszönhető, hogy Amerikában még mindig magas a készpénzhasználat aránya, szemben azokkal az  országokkal, ahol a digitális pénzek használata már elkezdődött. Ezen kívül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés