Előfizetői tartalom

Donald Trump épp alapjaiban forgatja fel az egészségügyet

Portfolio
Egy újabb szektorra ijesztett rá Donald Trump. Az amerikai elnök a kirívóan magas amerikai egészségügyi költések lefaragásán dolgozik, legújabb javaslatában az egészségipartól még nagyobb transzparenciát vár el az árak tekintetében. A kórházak már néhány nap után jelezték: ha ezt meglépi a Fehér Ház, akkor perelni fognak. Aktuális látlelet arról, hogy a fejlett világban is küzdenek az ellátórendszer finanszírozásával.

Néhány nappal ezelőtt Donald Trump - egyes értékelések szerint - történelmi jelentőségű kezdeményezést jelentett be: azt akarja elérni, hogy a kórházak hozzák nyilvánosságra azokat a díjakat, amelyeket egyedileg tárgyalnak le a biztosítókkal. Abban hisz ugyanis, hogy az árak transzparenciája gátat szab az egészségügy drágulásának. Az amerikai elnök úgy vezette fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés