Előfizetői tartalom

Elemző: lassú, fokozatos gyengülés várhat a forintra

Portfolio
Az idei, közel 5%-os GDP-növekedés után jövőre 3% közelébe lassulhat a magyar növekedés a CIB Bank szerint. Az európai trendekhez képest ez erős növekedésnek számít majd. A bank szakértői arra számítanak, hogy az MNB lazán tarthatja a monetáris kondíciókat jövőre, habár erősödő felfelé mutató inflációs kockázatokat látnak. A laza monetáris politika miatt a forint lassú leértékelődése folytatódhat.

Idén a magyar gazdaság az optimista várakozásokat is túlszárnyalta, de most már a konjunktúraciklus tetején vagyunk – mondta Trippon Mariann, a CIB Bank vezető közgazdásza. A belső motorok erősek, és ahhoz képest, hogy a német gazdaság a technikai recesszió szélén toporog, a magyar ipar ellenállónak bizonyult. Jövőre már lassulhat a GDP-növekedés, mert azok a motorok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés