Modern népbetegség tizedeli a magyarokat: tízezrek orvos nélkül is megúszhatnák
Gazdaság

Jön a tb-szigor: elbukhatjuk az ingyenes orvosi ellátást

Portfolio
Egy friss törvénytervezet alapján elveszítenék a térítésmentes egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést azok, akik nem fizetik rendesen az egészségügyi szolgáltatási járulékot - írja a Népszava. A külföldön munkát vállalóknak szintén résen kell lenni.

Az intézkedés elsősorban azokat érintheti, akik élethelyzetükből kifolyólag az egészségbiztosításukat egyéni szolgáltatási szerződés keretében, havi 7500 forintos járulék megfizetésével rendezik. Tipikusan ilyen helyzetben lehetnek a fizetés nélküli szabadságon lévők, a főállású feleségek, végzett, de még munkát nem vállaló diákok, illetve azok, akik két munkahely között vannak. Nekik 22500 forintos (három havi) tartozás után érvénytelenítenék a taj-számukat.

Akik eddig 45 napig nem fizették a járulékot, az elmaradás rendezésével visszaállíthatták biztosítotti jogviszonyukat, és igénybe vehették a térítésmentes szolgáltatást. Ezentúl azonban nem piros, hanem barna lámpát kapnak a fizetéssel elmaradók, és csak készpénzfizetésért kaphatnak orvosi ellátást, illetve a gyógyszertárakban is drágábban vásárolhatják a gyógyszert, hiszen nem jár rá állami támogatás.

Még nagyobb bajba kerülhetnek a külföldön dolgozók. A szabályok szerint egy embernek csak egy országban lehet biztosítása, ahol munkát vállalt. Nekik ki kellene jelentkezni a hazai egészségbiztosítási rendszerből, de sokan nem teszik meg (akik például ingáznak, azoknál nem is lenne igazán életszerű ez). Jövő júliustól akiről bármikor bebizonyosodik, hogy több országban is fenntartotta a biztosítási jogviszonyát, annak a Magyarországon igénybe vett orvosi ellátás költségeit utólag meg kell térítenie.

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
nyugdijas getty stock