Előfizetői tartalom

Több százmillió ember él és dolgozik világszerte a hazáján kívül

Portfolio
|
MTI
Világszerte mintegy 272 millió ember nem a saját hazájában él és dolgozik, ez a globális lakosság hozzávetőleg 3,5 százaléka - ismertette a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) mai 500 oldalas jelentésében. Az anyag arra is rámutat, hogy már mostanra meghaladták a globális migrációs számok a 2050-re előrejelzett értékeket.

Az IOM jelentése szerint az ezredfordulóhoz képest a migránsok száma csaknem 120 millióval gyarapodott és egyébként is a 272 milliós száma kétharmada munkalehetőséget keresve hagyta el hazáját. Mivel a mostani számok már meg is haladták a 2050-re vonatkozó korábbi előrejelzéseket, ezért a szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy Mindez azt mutatja, hogy a nemzetközi migráció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés