Előfizetői tartalom

Hogyan legyünk cégcsoport?

Csővári István, Jalsovszky Ügyvédi Iroda
Míg egy tipikus családi kis- vagy középvállalkozást jellemzően egyetlen cég testesít meg, addig a nagyvállalatok rendszerint számos cégből álló cégcsoport formájában működnek. Hogyan jönnek létre a cégcsoportok, mi indokolja a létrehozatalukat? Mikor érdemes cégcsoport létrehozatalába kezdeni? Ezekre a kérdésekre adja meg a választ Csővári István, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda partnere, ügyvéd, okleveles adószakértő.

Cégcsoportok sokszor alakulnak ki egy külső okból vezérelve. Így cégcsoport jön létre akkor, ha egy vállalkozás felvásárol egy másikat, de akkor is, ha egy cég elindítja országhatáron kívüli tevékenységét egy külön külföldi cégen keresztül. Azonban a cégcsoporttá válást sokszor tudatos, belső tulajdonosi döntés alapozza meg, amelynek a legtöbb esetben vagyonvédelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés