Előfizetői tartalom

Siralmas a nyugdíjhelyzet Magyarországon? Egy frászt!

Nyugdíjasként egyáltalán nincs okunk panaszkodni a magyar nyugdíjrendszerre: a magyar nyugdíjasok rendelkezésre álló jövedelme az egyik legmagasabb az OECD-országok között, nincs tervben, hogy emelnék a nyugdíjkorhatárt, aki pedig dolgozni akar, tárt karokkal fogadják a munkaerő-piacon – ez derül ki az OECD friss, nyugdíjhelyzetet vizsgáló elemzéséből.  Az államnak viszont van miért aggódnia: felgyorsult a társadalom öregedése, 2060-ra mintegy 60 idős ember fog jutni 100 munkaképes korúra Magyarországon, a termékenységi ráta pedig 40 év alatt sem éri el azt a szintet, ami elég lenne ahhoz, hogy a természetes népességfogyást ellensúlyozza.
40 év, és 100 dolgozó embernek 60 nyugdíjast kell eltartania itthon Az OECD friss elemzése szerint felgyorsult a társadalom öregedése a tagországoknál: az elmúlt negyven évben a 65 év felettiek száma 100 munkaképes korúra vetítve 20-ról 31 főre nőtt, 2060-ra pedig közel duplájára emelkedhet ez a szám. Az OECD-tagországok közül a társadalom elöregedése különösen Görögországot...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái