FONTOS Egyre több magyar nyaral külföldön, a drágulás sem zavarja őket
 
Előfizetői tartalom

Siralmas a nyugdíjhelyzet Magyarországon? Egy frászt!

Portfolio
Nyugdíjasként egyáltalán nincs okunk panaszkodni a magyar nyugdíjrendszerre: a magyar nyugdíjasok rendelkezésre álló jövedelme az egyik legmagasabb az OECD-országok között, nincs tervben, hogy emelnék a nyugdíjkorhatárt, aki pedig dolgozni akar, tárt karokkal fogadják a munkaerő-piacon – ez derül ki az OECD friss, nyugdíjhelyzetet vizsgáló elemzéséből.  Az államnak viszont van miért aggódnia: felgyorsult a társadalom öregedése, 2060-ra mintegy 60 idős ember fog jutni 100 munkaképes korúra Magyarországon, a termékenységi ráta pedig 40 év alatt sem éri el azt a szintet, ami elég lenne ahhoz, hogy a természetes népességfogyást ellensúlyozza.

40 év, és 100 dolgozó embernek 60 nyugdíjast kell eltartania itthon Az OECD friss elemzése szerint felgyorsult a társadalom öregedése a tagországoknál: az elmúlt negyven évben a 65 év felettiek száma 100 munkaképes korúra vetítve 20-ról 31 főre nőtt, 2060-ra pedig közel duplájára emelkedhet ez a szám. Az OECD-tagországok közül a társadalom elöregedése különösen Görögországot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés