phase-one-xt
Gazdaság

Már Magyarországon is kapható világ legjobbjának tartott kamera

Több millió forintos áruk ellenére Magyarországon is egyre nagyobb piaca van a csúcskategóriás kameráknak. A kis szenzoros fotográfia mellett a középformátum is keresi az új utakat, a világ egyik csúcsgyártójának számító dán Phase One cég pedig azoknak alkotott egy teljesen új kamerarendszert, akiknek számít a könnyű hordozhatóság és a jelenleg elérhető legjobb képminőség, az olyan extrákról nem is beszélve, mint az eltolható hátfal, a különlegesen magas minőségű Rodenstock objektívek, vagy a IQ4 Infinity platformba integrált különleges szolgáltatások. De mi kerül egy ilyen kamerán 14 millió forintba?

A Phase One XT-t leginkább a tájfotográfusok számára fejlesztették ki, amennyiben hajlandóak megbarátkozni az árával, amiből már egy jól felszerelt BMW-t is vehetünk magunknak. A nagyjából 14 millió forintos árazás indokolt: a géppel egy profi stúdiófelszerelést kapunk, ami egy hátizsákban is kényelmesen elfér. Moduláris kialakítás, könnyű súly, hordozhatóság, fantasztikus részletgazdagság – ezek jellemzik a Phase One legújabb fényképezőjét.

A hazai forgalmazó Tripont fotótechnikai szaküzlet októberben a MOME új campusán mutatta be az új Phase One-t a sajtó, a fotós szakma számára, és természetesen a MOME diákjai is kipróbálhatták az XT rendszert. Peti Balázs cégvezető elmondta, hogy a szaküzlet nem csak a profi fotósok és az intézmények számára ajánlja a Phase One rendszereket, hanem díjmentes lehetőséget biztosít a felsőoktatásban tanuló média-, fotó- vagy művészeti szakos hallgatóknak, hogy ezekkel a speciális eszközökkel valósítsák meg fotós projektjeiket.

phase-one-xt-P0012584

A bevezető után Bedő Dániel, a Tripont szakértője mutatta be az új XT kamerát, kiemelve a legfontosabb tulajdonságokat. A legfontosabbak közé tartozik a könnyű hordozhatóság, a vízszintesen és függőlegesen eltolható hátfal, a Rodenstock objektívszet, a moduláris felépítés és a Phase One hátfalakba integrált szolgáltatások. A dán anyacég munkatársa, Simon Walles előadásában személyes tapasztalatairól számolt be, amelyeket az új XT-rendszerrel szerzett és kiemelte a hátfalak új szolgáltatását, amellyel több rövidebből egy extra hosszú expozíciós idő állítható elő a képek átlagolásával. Így drámaian csökkenthető a képzaj, úgy hogy ez közben egyáltalán nincs hatással az apró képrészletekre.

phase-one-xt-PA112236

A bemutatók után nem csak az új XT, hanem a tükrös XF és a digitalizálásra, reprodukciókészítésre és filmszkennelésre fejlesztett iXG rendszert is ki lehetett próbálni. Ez utóbbira a MOME fotóstúdiójában volt lehetőség, ahol a Phase One professzionális átvilágító asztala fölé a cég programozható repróállványára egy iXG kamerát rögzítettek. Az egymáshoz és a speciális hátfalhoz precízen kapcsolódó élességállító, kihuzatnövelő és objektív elemekből többféle leképzésnek megfelelő rendszert lehetett felépíteni, ami így rugalmasan illeszthető az elsősorban az intézményi felhasználóknál előforduló digitalizálási feladatokhoz. A rendszerrel nem csak különböző formátumú filmekről (és például dagerrotípiákról) hanem reflektív anyagokról is lehetett reprodukciót készíteni.

phase-one-xf-PA112255
phase-one-xf-PA112254

Kinek éri meg a Phase One 14 milliós moduláris rendszere?

A felszerelést főként utazó fotósok, illetve tájfotósok fogják tudni hasznosítani, könnyű súlya miatt. A frame averaging eljárásnak köszönhetően a képek zajmentesek lesznek, a hátfalban pedig olyan további lehetőségek találhatóak, mint a fókusz- és HDR-követés, vagy a 15-16K felbontású timelapse videókészítés. A Phase One gépeket sokan a világ jelenleg elérhető legjobb kamerájának tartják, a kisszenzoros gépekhez képest a csaknem 10 millió forintos árkülönbségért cserébe a vásárlók egy időtálló, akár 10 éven át kiváló minőséget produkáló eszközt kapnak. A gyártó 5 éves garanciát vállal a gépre, a javítási folyamat keretében pedig új cseregépet kapunk a márkaboltoktól 24 órán belül, a legközelebbi Phase One üzletben, a világ bármely pontján.

A Tripont fotótechnikai szaküzlet a Portfolio Csoport szakmai partnere.

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
dzsudzsak balazs focista