Előfizetői tartalom

Már Magyarországon is kapható világ legjobbjának tartott kamera

Ács András
Több millió forintos áruk ellenére Magyarországon is egyre nagyobb piaca van a csúcskategóriás kameráknak. A kis szenzoros fotográfia mellett a középformátum is keresi az új utakat, a világ egyik csúcsgyártójának számító dán Phase One cég pedig azoknak alkotott egy teljesen új kamerarendszert, akiknek számít a könnyű hordozhatóság és a jelenleg elérhető legjobb képminőség, az olyan extrákról nem is beszélve, mint az eltolható hátfal, a különlegesen magas minőségű Rodenstock objektívek, vagy a IQ4 Infinity platformba integrált különleges szolgáltatások. De mi kerül egy ilyen kamerán 14 millió forintba?

A Phase One XT-t leginkább a tájfotográfusok számára fejlesztették ki, amennyiben hajlandóak megbarátkozni az árával, amiből már egy jól felszerelt BMW-t is vehetünk magunknak. A nagyjából 14 millió forintos árazás indokolt: a géppel egy profi stúdiófelszerelést kapunk, ami egy hátizsákban is kényelmesen elfér. Moduláris kialakítás, könnyű súly, hordozhatóság, fantasztikus...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái