Gazdaság

A SET Group lock-up megállapodást kötött

Portfolio
A társaság a 2019. november 20. napján közzétett közgyűlési előterjesztésekben tájékoztatta a befektetőket arról, hogy a J.G. Sunflower Kft. nyilatkozatában vállalta azt, hogy a SET Groupban fennálló részesedése nem csökken 10 százalék alá a 2019. december 11. napján közgyűlés elé kerülő tőkeemelés megvalósulását követően sem. A J.G.Sunflower Kft. jelenleg a kibocsátott részvények 18,66 százalékát tulajdonolja.

A fentiekben bemutatottakra tekintettel a SET Group a mai napon lekötési (lock-up)megállapodást írt alá a J.G. Sunflower Kft.-vel a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint.

A szerződés értelmében a részvényes vállalta, hogy az általa tulajdonolt részvényekből 7.150.000,- darab részvény vonatkozásában nem köt átruházási megállapodást harmadik féllel 2020. május 19. napjáig.

A lekötési megállapodásban rögzítésre került, hogy a részvény átruházásának minősül mind a tőzsdeikereskedés, mind a tőzsdén kívüli (ún. OTC = over the counter) tranzakció során való értékesítés,apportálás, kölcsönadás, valamint az ellenérték nélküli, ajándékozás vagy csere ügylet.

Mindezek mellett a lock-up kötelezettje a lock-up periódus alatt nem jogosult a részvényei átruházásavonatkozásában előszerződés kötésére, valamint sem közvetve, sem közvetlenül nem kínálhatjaeladásra részvényeit, semmi olyan jogügyletet nem köthet, amely a részvények vonatkozásábantulajdonosváltozást eredményez.

A lekötési rendelkezések megsértése esetén a lock-up kötelezettje kötbér fizetésére köteles, melynekmértéke részvényenként az értékesítés hónapjában érvényes, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. historikusadatai alapján megállapított havi átlagár kétszerese. A szerződés értelmében a Társaság kötbérérvényesítése és a lock-up periódusok lejárta esetén közleményt tesz közzé.

kávé
worker
bika wall street tőzsde
brexit getty
budapest éjszaka
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
worker