Gazdaság

A SET Group lock-up megállapodást kötött

Portfolio
A társaság a 2019. november 20. napján közzétett közgyűlési előterjesztésekben tájékoztatta a befektetőket arról, hogy a J.G. Sunflower Kft. nyilatkozatában vállalta azt, hogy a SET Groupban fennálló részesedése nem csökken 10 százalék alá a 2019. december 11. napján közgyűlés elé kerülő tőkeemelés megvalósulását követően sem. A J.G.Sunflower Kft. jelenleg a kibocsátott részvények 18,66 százalékát tulajdonolja.

A fentiekben bemutatottakra tekintettel a SET Group a mai napon lekötési (lock-up)megállapodást írt alá a J.G. Sunflower Kft.-vel a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint.

A szerződés értelmében a részvényes vállalta, hogy az általa tulajdonolt részvényekből 7.150.000,- darab részvény vonatkozásában nem köt átruházási megállapodást harmadik féllel 2020. május 19. napjáig.

A lekötési megállapodásban rögzítésre került, hogy a részvény átruházásának minősül mind a tőzsdeikereskedés, mind a tőzsdén kívüli (ún. OTC = over the counter) tranzakció során való értékesítés,apportálás, kölcsönadás, valamint az ellenérték nélküli, ajándékozás vagy csere ügylet.

Mindezek mellett a lock-up kötelezettje a lock-up periódus alatt nem jogosult a részvényei átruházásavonatkozásában előszerződés kötésére, valamint sem közvetve, sem közvetlenül nem kínálhatjaeladásra részvényeit, semmi olyan jogügyletet nem köthet, amely a részvények vonatkozásábantulajdonosváltozást eredményez.

A lekötési rendelkezések megsértése esetén a lock-up kötelezettje kötbér fizetésére köteles, melynekmértéke részvényenként az értékesítés hónapjában érvényes, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. historikusadatai alapján megállapított havi átlagár kétszerese. A szerződés értelmében a Társaság kötbérérvényesítése és a lock-up periódusok lejárta esetén közleményt tesz közzé.

A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
m3as