Gazdaság

A SET Group lock-up megállapodást kötött

Portfolio
A társaság a 2019. november 20. napján közzétett közgyűlési előterjesztésekben tájékoztatta a befektetőket arról, hogy a J.G. Sunflower Kft. nyilatkozatában vállalta azt, hogy a SET Groupban fennálló részesedése nem csökken 10 százalék alá a 2019. december 11. napján közgyűlés elé kerülő tőkeemelés megvalósulását követően sem. A J.G.Sunflower Kft. jelenleg a kibocsátott részvények 18,66 százalékát tulajdonolja.

A fentiekben bemutatottakra tekintettel a SET Group a mai napon lekötési (lock-up)megállapodást írt alá a J.G. Sunflower Kft.-vel a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint.

A szerződés értelmében a részvényes vállalta, hogy az általa tulajdonolt részvényekből 7.150.000,- darab részvény vonatkozásában nem köt átruházási megállapodást harmadik féllel 2020. május 19. napjáig.

A lekötési megállapodásban rögzítésre került, hogy a részvény átruházásának minősül mind a tőzsdeikereskedés, mind a tőzsdén kívüli (ún. OTC = over the counter) tranzakció során való értékesítés,apportálás, kölcsönadás, valamint az ellenérték nélküli, ajándékozás vagy csere ügylet.

Mindezek mellett a lock-up kötelezettje a lock-up periódus alatt nem jogosult a részvényei átruházásavonatkozásában előszerződés kötésére, valamint sem közvetve, sem közvetlenül nem kínálhatjaeladásra részvényeit, semmi olyan jogügyletet nem köthet, amely a részvények vonatkozásábantulajdonosváltozást eredményez.

A lekötési rendelkezések megsértése esetén a lock-up kötelezettje kötbér fizetésére köteles, melynekmértéke részvényenként az értékesítés hónapjában érvényes, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. historikusadatai alapján megállapított havi átlagár kétszerese. A szerződés értelmében a Társaság kötbérérvényesítése és a lock-up periódusok lejárta esetén közleményt tesz közzé.

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
brexit nicola sturgeon