amerikai tozsde dow jones nasdaq s&p500
Gazdaság

Összecsaptak a viharfelhők Amerika felett

Portfolio
Hétfőn kivétel nélkül estek a vezető amerikai tőzsdék több tényező együttes hatására: a piaci kommentárok szerint a vártnál kedvezőbb kínai makroadatokat háttérbe szorították a kereskedelmi háborús aggodalmak, miután Donald Trump a Twitteren bejelentette, visszaállítja az argentin és brazil acél- és alumíniumtermékek vámját. Ráadásul újabb rossz hír érkezett az amerikai feldolgozóiparból is.

Nagyobb eséssel zárta a kereskedés Amerika

A fenti tényezők együttes hatására nagyobb esésekkel zárták a hétfői kereskedést a vezető amerikai részvényindexek: az S&P 500 értéke közel 0,9 százalékot, a Dow Jones értéke közel 1 százalékot, míg a Nasdaq értéke több mint 1 százalékot esett.

A Tesla legendás kritikusa bevallotta, valószínűleg vesz egyet a felesége unszolására

Nagyot fordult a világ Jim Cramerrel, aki hosszú időn át kritizálta a Teslát. A CNBC Mad Money című pénzügyi műsorának legendás házigazdája ugyanis bevallotta, fantasztikus volt vezetni egy Model X-et, amelyből valószínűleg vásárol is egyet, mert a felesége ragaszkodik hozzá.

Tovább a cikkhez

Amerikában rosszul kezdődött a hét: az irányadó részvényindexek értéke ugyanis kivétel nélkül csökkent a múlt pénteki zárásokhoz képest. A Nasdaq értéke 0,5 százalékkal, míg a Dow Jones és az S&P 500 értéke több mint 0,7 százalékkal esett a kereskedés első szakaszában.

A tengerentúli tőzsdék gyenge szereplésében több tényező is szerepet játszhat: talán a legfontosabb, hogy a piaci szereplők körében felerősödtek a kereskedelmi háborús aggodalmak, miután Donald Trump amerikai elnök a Twitteren bejelentette az argentin és brazil acél- és alumíniumtermékek vámjának visszaállítását. Döntését azzal indokolta, hogy ez a két ország jelentős mértékben leértékelte a nemzeti valutáját, ami károkat okoz az amerikai farmereknek.

Kiderült az is, hogy novemberben már a negyedik egymást követő hónapban csökkent a feldolgozóipar teljesítménye az Egyesült Államokban. Az export gyenge ütemű bővülése és a cégvezetők óvatossága keményen sújtja az ágazatot az ISM felmérésének tanúsága szerint.

Donald Trump visszaállítja az argentin és brazil acél-, és alumíniumtermékek vámját

Az argentin és brazil acél-,és alumíniumtermékek vámjának visszaállítását jelentette be hétfőn Donald Trump amerikai elnök.

Tovább a cikkhez

A SET Group lock-up megállapodást kötött

A társaság a 2019. november 20. napján közzétett közgyűlési előterjesztésekben tájékoztatta a befektetőket arról, hogy a J.G. Sunflower Kft. nyilatkozatában vállalta azt, hogy a SET Groupban fennálló részesedése nem csökken 10 százalék alá a 2019. december 11. napján közgyűlés elé kerülő tőkeemelés megvalósulását követően sem. A J.G.Sunflower Kft. jelenleg a kibocsátott részvények 18,66 százalékát tulajdonolja.

Tovább a cikkhez

Nagyot estek az európai tőzsdék, aggódnak a befektetők

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek hétfő délután, a piaci kommentárok szerint a vártnál kedvezőbb kínai makroadatok háttérbe szorították a kereskedelmi háborús aggodalmak, miután Donald Trump a Twitteren jelentette be, hogy a brazil és argentin acél esetében visszaállítja az importvámokat, a piaci kommentárok szerint a vártnál gyengébb amerikai makroadat tovább fokozta a befektetők aggodalmait. A magyar tőzsde eséssel zárt, a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Tovább a cikkhez
FrankfurtTőzsde
forint191231
OTP
cimlap_olaj0127
unios koltsegvetesi alku Orban Viktor EU csucs
MagyarTelekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hogyan reagálj a tőzsdei pánikokra, miként profitálhatsz belőle?
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
london brexit tower híd nagy-britannia