amerikai tozsde dow jones nasdaq s&p500
Gazdaság

Összecsaptak a viharfelhők Amerika felett

Portfolio
Hétfőn kivétel nélkül estek a vezető amerikai tőzsdék több tényező együttes hatására: a piaci kommentárok szerint a vártnál kedvezőbb kínai makroadatokat háttérbe szorították a kereskedelmi háborús aggodalmak, miután Donald Trump a Twitteren bejelentette, visszaállítja az argentin és brazil acél- és alumíniumtermékek vámját. Ráadásul újabb rossz hír érkezett az amerikai feldolgozóiparból is.

Nagyobb eséssel zárta a kereskedés Amerika

A fenti tényezők együttes hatására nagyobb esésekkel zárták a hétfői kereskedést a vezető amerikai részvényindexek: az S&P 500 értéke közel 0,9 százalékot, a Dow Jones értéke közel 1 százalékot, míg a Nasdaq értéke több mint 1 százalékot esett.

A Tesla legendás kritikusa bevallotta, valószínűleg vesz egyet a felesége unszolására

Nagyot fordult a világ Jim Cramerrel, aki hosszú időn át kritizálta a Teslát. A CNBC Mad Money című pénzügyi műsorának legendás házigazdája ugyanis bevallotta, fantasztikus volt vezetni egy Model X-et, amelyből valószínűleg vásárol is egyet, mert a felesége ragaszkodik hozzá.

Tovább a cikkhez

Amerikában rosszul kezdődött a hét: az irányadó részvényindexek értéke ugyanis kivétel nélkül csökkent a múlt pénteki zárásokhoz képest. A Nasdaq értéke 0,5 százalékkal, míg a Dow Jones és az S&P 500 értéke több mint 0,7 százalékkal esett a kereskedés első szakaszában.

A tengerentúli tőzsdék gyenge szereplésében több tényező is szerepet játszhat: talán a legfontosabb, hogy a piaci szereplők körében felerősödtek a kereskedelmi háborús aggodalmak, miután Donald Trump amerikai elnök a Twitteren bejelentette az argentin és brazil acél- és alumíniumtermékek vámjának visszaállítását. Döntését azzal indokolta, hogy ez a két ország jelentős mértékben leértékelte a nemzeti valutáját, ami károkat okoz az amerikai farmereknek.

Kiderült az is, hogy novemberben már a negyedik egymást követő hónapban csökkent a feldolgozóipar teljesítménye az Egyesült Államokban. Az export gyenge ütemű bővülése és a cégvezetők óvatossága keményen sújtja az ágazatot az ISM felmérésének tanúsága szerint.

Donald Trump visszaállítja az argentin és brazil acél-, és alumíniumtermékek vámját

Az argentin és brazil acél-,és alumíniumtermékek vámjának visszaállítását jelentette be hétfőn Donald Trump amerikai elnök.

Tovább a cikkhez

A SET Group lock-up megállapodást kötött

A társaság a 2019. november 20. napján közzétett közgyűlési előterjesztésekben tájékoztatta a befektetőket arról, hogy a J.G. Sunflower Kft. nyilatkozatában vállalta azt, hogy a SET Groupban fennálló részesedése nem csökken 10 százalék alá a 2019. december 11. napján közgyűlés elé kerülő tőkeemelés megvalósulását követően sem. A J.G.Sunflower Kft. jelenleg a kibocsátott részvények 18,66 százalékát tulajdonolja.

Tovább a cikkhez

Nagyot estek az európai tőzsdék, aggódnak a befektetők

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek hétfő délután, a piaci kommentárok szerint a vártnál kedvezőbb kínai makroadatok háttérbe szorították a kereskedelmi háborús aggodalmak, miután Donald Trump a Twitteren jelentette be, hogy a brazil és argentin acél esetében visszaállítja az importvámokat, a piaci kommentárok szerint a vártnál gyengébb amerikai makroadat tovább fokozta a befektetők aggodalmait. A magyar tőzsde eséssel zárt, a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Tovább a cikkhez
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
emmi emberi erőforrások minisztériuma