Előfizetői tartalom

„Trump lehet a Grincs, aki ellopja a karácsonyt” –Jön a robbanás a piacokon?

Portfolio
Fontos határidő közeleg, hiszen december 15-én élesednek az újabb amerikai büntetővámok a kínai termékekkel szemben. Sokáig úgy tűnt, hogy jól haladnak a tárgyalások, mostanra azonban Donald Trump is elbizonytalanodott a közelgő megállapodással kapcsolatban. Kérdés, hogy a piaci szereplők fel vannak-e készülve egy esetleges kudarcra, vagy heteken belül jöhet egy komolyabb esés, ha nem lesz megegyezés.

Az amerikai kormányzat még hetekkel ezelőtt jelentette be, hogy december közepétől további 160 milliárd dollárnyi kínai árura vet ki 15%-os védővámot, ez a határidő közeleg most. Sokáig mindenki elkönyvelte, hogy sikerül elkerülni az újabb lépések bevezetését, hiszen Donald Trump amerikai elnök többször is optimistán nyilatkozott egy lehetséges részmegállapodásról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés