Gazdaság

Hasít a kínai szolgáltató szektor

Portfolio
Héthavi csúcsot döntött a kínai szolgáltató szektor novemberben az exportmegrendelések bővülésének következményeként.

A Caixin Insight Group kínai gazdaságkutató intézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérésének szerdán közzétett adatai szerint a kínai gazdaság több mint felét kitevő szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) ugyanis novemberben 53,5 pontra emelkedett az októberi 51,1 pontról, ezzel április óta a legjobb eredményt produkálva - írja az MTI. Az adat meglepetést okozott, mivel elemzők a növekedés ütemének minimális gyorsulására, 51,2 pontra számítottak. A mutató immár 2005 óta áll a növekedést a visszaeséstől elválasztó 50 pontos érték felett.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit beszerzésimenedzser-index szintén gyorsuló növekedést mutatott: a múlt hónapban 53,2 pontra emelkedett az októberi 52,0 pontról. A novemberi eredmény a legmagasabb adat a  múlt év februárja óta.

A hétfőn publikált adatok szerint a feldolgozóipar csaknem három éve a legnagyobb ütemben nőtt: a Caixin feldolgozóipari BMI novemberben 51,8 pontra emelkedett ugyanis az októberi 51,7 pontról. A novemberi adat 2016 decembere óta a legjobb mutató, akkor 51,9 pont volt a feldolgozóipari BMI.

A szolgáltatói ágazatban és a feldolgozóiparban négy hónapja a legnagyobb ütemben emelkedett az új export megrendelések állománya, és a növekedés ütemének gyorsulása volt megfigyelhető az új belföldi megrendeléseket is magában foglaló indexben is.

Az Egyesült Államokkal folytatott, egyre elhúzódó kereskedelmi háborútól és a lankadó befektetési kedvtől sújtott kínai gazdaság fejlődése a harmadik negyedévben közel harminc éves mélypontra zsugorodott, elemzők szerint pedig jövőre akár 6 százalék alá is csökkenhet, amire 1990 óta nem volt példa.

nyse trading floor
Pörög az építőipar, pörög a gazdaság - De a növekedésnek ára van!
Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
szélenergia