Előfizetői tartalom

Kijózanító pofon rázza fel Németországot - Hatalmas elbocsátási hullám söpör végig az autóiparban

Az autógyártásban új korszak kezdődött: a sokasodó kihívások és az új technológiákra történő átállás rengeteg munkahelyet sodor veszélybe az iparágban. Különösen nehéz helyzetbe kerültek a vezető német autógyártók és beszállítók, akik az eladásaik szárnyalásával párhuzamosan hatalmasra duzzasztották a dolgozói állományukat. Nem véletlen, hogy sorra jelentették be, hogy a hatékonyabb működésük és az új technológiák irányába való elmozdulásuk miatt létszámleépítéseket, elbocsátásokat hajtanak végre a következő években.

A német autóipar elképesztően sikeres időszakot tudhat maga mögött, a vezető autógyártók és beszállítók eladásai újabb és újabb csúcsokat döntöttek, árbevételük dinamikusan növekedett és hatalmas profitot tettek zsebre az utóbbi években. Ebben meghatározó szerepe volt a kínai autópiac felfutásának is, ahol a német prémiumautó-gyártók modelljei nagyon népszerűek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái