Előfizetői tartalom

Éledezik az áremelkedés Magyarországon – Erről már a forint is tehet?

Érezhető áremelkedést láthattunk novemberben, ami elsősorban a tavalyi bázisnak köszönhető, egy éve ugyanis az olajárak esése lefelé nyomta az árakat – vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők a KSH kedd reggeli adata előtt. A jegybank inflációs célja így sem kerülhetett veszélybe, de kérdés, hogy a mostani számokban láthatjuk-e már a nyár óta tartó gyenge forint hatását.

Emelkedhetett az infláció Az októberi 2,9 százalékról emelkedhetett az infláció novemberben, a Portfolio által megkérdezett elemzők 3,3-3,4 százalékos drágulási ütemre számítanak előzetesen. A KSH kedd reggel teszi közzé statisztikáját, a szakértői vélemények mediánja 3,35 százalék. Szeptemberben és októberben a jegybanki célsáv közepe alá esett az infláció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés