Előfizetői tartalom

Holnap újra tárgyalnak a minimálbérről

Portfolio
Ismét tárgyalóasztalhoz ül a minimálbérek jövő évi mértékével kapcsolatban a munkaadói, munkavállalói és kormányoldal holnap, ugyanakkor megállapodás egyelőre nem várható - írja a Magyar Nemzet. A kormány holnap ismerteti a jövő évre vonatkozó makrogazdasági várakozásait, az adatok a munkaadói oldal javaslatait befolyásolhatják. A szakszervezetek legalább 10 százalékos emelést szeretnének elérni, azonban 8 százalékos megállapodás van érvényben. A Portfolio információi szerint a munkaadók akkor mennének bele nagyobb emelésbe, ha korábban csökkennének a járulékok.

Újabb fordulón egyeztetnek holnap a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi mértékéről, arra ugyanakkor kicsi az esély, hogy megállapodással záruljon a tárgyalás. A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának soron következő ülésén ismerteti a kabinet az idei adatokat, valamint a 2020-as főbb makrogazdasági mutatókról szóló előrejelzését...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái