Előfizetői tartalom

Rontotta a román államadósság kilátását az S&P

MTI
|
Portfolio
A Standard and Poor's (S&P) nemzetközi hitelminősítő stabilról negatívra rontotta Románia államadós-besorolásának kilátásait, ugyanakkor megerősítette "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását. A leminősítés kilátásba helyezésének fő okaként a nemzetközi hitelminősítő a megemelkedett idei és jövő évi román államháztartási hiányt jelölte meg.

Az S&P szakértői az indoklásban kifejtették, hogy az októberben megbuktatott szociáldemokrata kormány túlköltekezése miatt a jelenlegi kisebbségi liberális kormány kénytelen volt módosítani az idei és a jövő évi várható államháztartási hiányt, így az 2019-ben várhatóan a bruttó hazai termék (GDP) 4,4 százalékát teszi ki, míg jövő évre 3,5 százalékos deficitet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés