Előfizetői tartalom

Nem hitted volna, hogy ez megtörténik: Románia csúnyán ver minket, de visszaelőztük a lengyeleket

Portfolio
Az Európai Unióban továbbra is tetten érhető a kelet-nyugati szakadék a gazdasági teljesítmény és az életszínvonal tekintetében egyaránt, derült ki az Eurostat friss adataiból. A közép-kelet-európai országok jobbára a lista vége felé vannak, és Magyarország szempontjából egy szomorú esemény valósult meg tavaly: már nem csak Románia előzi meg Magyarországot, hanem Horvátország is utolért bennünket a fogyasztásban. Az egy főre jutó GDP-ben azonban kifejezetten nagyot ugrottunk előre, amivel újra leelőztük Lengyelországot.

Lemaradunk a fogyasztásban Magyarországon az egy főre jutó személyes fogyasztás az EU-átlag 64%-a volt tavaly, ami 1%-pontos növekedést jelent az előző évhez képest. Horvátországban azonban dinamikusabban nőtt a fogyasztás, így fordulhatott elő, hogy a szomszédunkkal együtt, holtversenyben vagyunk a sereghajtó Bulgária (56%) előtt. Magyarország az elmúlt években is kifejezetten...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái