Előfizetői tartalom

Részletek szivárogtak ki a Trump által bejelentett nagy kínai megállapodásról

MTI
|
Portfolio
Washington és Peking közel áll egy korlátozott kereskedelmi egyezmény megkötéséhez, legalábbis Donald Trump amerikai elnök a tanácsadóival erről egyeztetett a Fehér Házban csütörtökön délután. A megbeszélésen az amerikai elnök fő gazdasági tanácsadói és munkatársai - Steven Mnuchin pénzügyminiszter, Peter Navarro, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow kereskedelmi tanácsadó és Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója - vett részt.

Közleményt ugyan nem adtak ki, de az amerikai sajtó információi szerint Trump beleegyezett abba, hogy a vasárnap esedékes, kínai árukra beígért, 156 milliárd dollár értékben kivetendő amerikai vámokat ne vezessék be, és a már érvényben lévő vámok mértékét csökkentsék. Cserében Kína kötelezettséget vállal nagy mennyiségű amerikai mezőgazdasági termék megvásárlására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés