continental uj auto szag acella
Gazdaság

Egy úttörő megoldás száműzheti az új autók szagát

Portfolio
A Continental egy úttörő megoldást dolgozott ki a sokak által kellemetlennek tartott, újonnan vásárolt autókhoz kapcsolódó illat kiküszöbölésére.

A vállalat kínai, zhangjiagangi gyárának mérnökei egy olyan megoldást fejlesztettek ki, mely során illatszert adnak a borítóanyaghoz, amely így narancs, zöld tea, vagy férfi parfüm illatával árasztja el az autó utasterét.

Kína egyik vezető autóipari magazinja és a nemzetközi Vogel Automotive Media Group tagja, az Automobile Industries China az illatosított Acellát az Autóipari Innovációs Technológia Díjjal tüntette ki a Sanghajban megtartott Nemzetközi Autóipari Kongresszuson. A díjat a járműveket érintő technológiai fejlődésért és a teljesítménybeli fejlesztésekért ítélik oda.

Mindez azt mutatja, hogy partnereinknek és vásárlóinknak mindig a megfelelő megoldást nyújtjuk. A fejlesztés itt, közvetlenül Kínában történik, ahol az iránymutató mobilitási megoldásokra a legnagyobb az igény. Egyértelműen azt az utat követjük, melynek célja, hogy a piacon, és egyben a piacért dolgozzunk

- mondta el Cai Dongdan, a Continental hatfős fejlesztői csapatának tagja.

Legyen szó akár borotválkozásról, sminkelésről, evésről vagy ivásról, telefonálásról vagy zenehallgatásról, az emberek manapság már nem csak egy autóba ülnek be, hanem inkább egy mozgó élettérbe. A gépjármű ma már több mint egy közlekedési eszköz, egy második „nappalivá” vált. Ez azt jelenti, hogy az iparág meghatározó jövőbeni témái mellett, mint például az elektromobilitás, vagy az autonóm vezetés, a lehető legmagasabb fokú beltéri kényelemmel is kiemelten foglalkozni kell. A kisméretű vagy áramvonalas sportautóktól az elegáns szedánokon keresztül a luxus SUV-ig, vagy éppen emisszió-mentes elektromos autókig, a jármű beltere egy rendkívül széleskörű élményforrássá válhat, ami döntő szerepet játszhat a vásárláskor. Kínában az emberek naponta körülbelül két órát töltenek az autóikban – és néha még ennél is többet, főleg azok, akik a nagyon forgalmas nagyvárosokban élnek. Emiatt tehát még fontosabb, hogy a sofőrök és az utasok is kényelmesen és otthon érezhessék magukat az autóikban.

Az egyik oka annak, hogy ez nem mindig sikerül, az „új autó szag”.

A J.D. Power China 2018-ban, Kínában végzett kutatása szerint a gyárból éppen csak kiérkező autókban érezhető szag a vásárlók nagy részének nem kimondottan tetszik. A sofőrök több mint 10%-a panaszkodott az újonnan vásárolt autó szaga miatt. A kutatásból az is kiderül, hogy az autó illata fontosabb a vásárlók számára, mint a második leggyakrabban megjelölt probléma, a túlzott üzemanyag fogyasztás.

Gyors, illatos, testre szabott

Amikor ügyfeleink tudatták velünk az autóvásárlók panaszait, gyakorlatilag már kéznél volt a megoldás. A piaci trendeket követve már korábban utánajártunk ennek a témának, és elég hamar elő is tudtunk állni az illatosított Acella belső felületi anyagunkkal

- mondta Cai Dongdan.

A Continental már évtizedek óta dolgozik a járművek belterének illatosításán, és több kísérletet is végeztek a témában. A mérnökök végül egy új és innovatív megoldást hoztak létre, így a Continentalnak már a probléma felmerülése előtt is a kézében volt a megoldás, mielőtt az autók szaga a kínai végfelhasználók leggyakoribb panaszává vált volna.

A Continental nemrég bővítette ki kutatási és fejlesztési tevékenységeit Zhangjiagangban, ahol most a felületszakértők egy olyan módszert terveztek meg, mely során az illatot a sztenderd Acella borítóanyag egy rétegébe tudják integrálni.

Mivel egy teljesen új anyag létrehozása túlságosan költséges és időigényes lett volna, a meglévő anyagot fejlesztették tovább ezen a módon, és többféle illatot magába foglaló választékkal is előálltak a folyamat során, hogy a lehető legjobb módon nyújtsanak választ a vásárlói igényekre. A Continental az illatokat különböző erősségi fokozatokban is kínálja. Ahogyan az új autó szag, az illat is eltűnik egy idő után. 

Egészséges levegő a járművekben

A vásárlói igényeken túl, a beltéri levegőt a Kínában 2012 márciusa óta érvényben lévő irányelvek is szabályozzák. Ezek nyolc határt szabtak meg a VOC (illékony szerves vegyületek) anyagokat érintően, amelyek célja, hogy az elsősorban oldószerek és szintetikus anyagok által kibocsátott egészségtelen gázokat korlátozzák.

Gyakran ezek a VOC anyagok okozzák a kellemetlen szagokat. Mindennek tudatában a beltérben használt anyagok gyártóira kiemelt figyelem irányul Kínában, mind az autóipar, mind a végfelhasználók részéről. A Continental még a kínai kormánnyal is együttműködik a gépjárművek beltéri levegőminőségének ellenőrzésére irányuló egységes mérési módszerek meghatározása kapcsán. A technológiai vállalat már bevált európai és amerikai szabványokat alkalmaz házon belül az összes saját gyártású anyaga által kibocsátott emisszió tesztelésére, hogy minden olyan anyagot kiszűrjön, ami káros lehet az egészségre.

A vállalat mérnökei abban is jártasak, hogyan lehet csökkenteni a járművek belterének szagát és emisszióját. Erre kiemelkedő példa az alacsony kibocsátású, alacsony szaghatással rendelkező, nem-allergén Acella Eco borítóanyag, amely kellemes és egészséges levegővel látja el az autó belterét, mivel minden oldószere és emisszió-releváns lágyító rendszere a lehető legkisebb szükséges minimumra van korlátozva. Az olyan környezetbarát és magas minőségű termékek fejlesztésével, mint amilyen a szagokat csökkentő Acella Eco is, és az olyan okos megoldásokkal, mint az illatosított Acella kifejlesztése, az anyagok specialistája újra és újra bizonyítja az innovációban rejlő erősségét.

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
dzsudzsak balazs focista